BG Institutes livesända kurser följer Advokatsamfundets riktlinjer -  BG Institute

Sök utbildningar

BG Institutes livesända kurser följer Advokatsamfundets riktlinjer

27 augusti 2020

Advokatsamfundet räknar livesända kurser, det vill säga lärarledda kurser som sänds live via webben, som vanliga lärarledda kurser och inte som e-kurser

BG Institute tar smittspridningen av coronaviruset/covid-19 på stort allvar. Vi håller oss hela tiden uppdaterade och följer myndigheternas rekommendationer. För att kunna genomföra våra utbildningar på ett tryggt och säkert sätt, samtidigt som vi säkerställer våra kunders behov av kompetensutveckling, tog vi redan i början av mars 2020 beslutet att börja livesända våra kurser. Under våren har vi livesänt över 75 heldagskurser och med den erfarenheten i ryggen kan vi garantera att våra kurser håller samma höga nivå även digitalt. Interaktionen tryggas genom möjligheten att ställa frågor via en chattfunktion.

Advokatsamfundet har nu gått ut med att livesända kurser, det vill säga lärarledda kurser som sänds live via webben, räknas som vanliga lärarledda kurser och inte som e-kurser. Det gäller under förutsättning att det gäller strukturerad utbildning, att livesändningen sker med både bild och ljud samt att deltagande i kursen kan kontrolleras.

Vi på BG Institute tillgodoser samtliga kriterier samt går steget längre med inslaget av interaktion genom en chattfunktion vilket betyder att samtliga av våra utbildningar uppfyller Advokatsamfundets riktlinjer för professionell vidareutbildning av advokater.

För mer information: https://www.advokatsamfundet.se/coronavirus/fragor-och-svar/#Utbildning