Bolagsrätt | Kurser och utbildningar | BG Institute

Sök utbildningar

Bolagsrätt

25 mars 2020

Våra kurser och utbildningar inom bolagsrätt vänder sig till advokater och jurister, men även till anställda på företag som i sitt arbete har behov av att lära sig mer om juridiken kring bildandet och drivandet av bolag, till exempel controllers, revisorer eller ekonomichefer.

Alla kurser inom bolagsrätt hittar du här!

Våra föreläsare är specialister inom bolagsrätt och börsrätt och har utformat utbildningarna utifrån de reella frågeställningar och behov som regelbundet uppkommer på företag i dag.

Advokater och jurister som vill öka sin kompetens inom bolagsrätt hittar lätt ämnen att djupdyka i, men vi har också mer allmänna nyhetsdagar där vi går igenom den senaste rättsutvecklingen inom bolagsrätt, kommande lagstiftning och mycket annat matnyttigt. Här blir du uppdaterad i det senaste på området, men har också chansen att själv ställa frågor och diskutera med kursledare och kollegor.

Brett utbud av kurser inom bolagsrätt

Vårt utbud av kurser hålls ständigt aktuellt och uppdaterat. Vi vill kunna erbjuda en bra blandning av kurser som vänder sig direkt till advokater och jurister, men också ämnen som du som är befattningshavare på ett företag, till exempel controller, ekonomichef eller revisor, kan ha nytta av i ditt arbete. Kurser i offentliga uppköpserbjudanden och juridiken kring företagsförvärv är två återkommande exempel på sådana utbildningar.

Oavsett om företaget är litet eller stort så vinner man mycket på att låta sina anställda vidareutbilda sig inom bolagsrätt. Det är ett område som ständigt gör sig påmint när man vill få företaget att växa på ett så stabilt sätt som möjligt och när man ställs inför nya situationer allt eftersom företaget utvecklas.

Centrala frågor för bolagsjurister

Du som är anställd som bolagsjurist på ett företag hittar många spännande utbildningar i vårt kursutbud, inte bara inom just bolagsrätt. Som internt juridiskt ombud behöver man vara sakkunnig inom en lång rad företagsjuridiska områden som skatterätt, avtalsrätt, arbetsrätt och så vidare. Vi hjälper gärna dig som arbetar som bolagsjurist med tips på kommande utbildningar inom områden där du är i behov av kompetensutveckling.

Detsamma gäller så klart för dig som arbetar som ekonomichef, revisor eller styrelseledamot och känner att du vill lära dig mer inom ett särskilt område. Hos oss hittar du en lång rad utbildningar inom företagsjuridik med fokus på aktuella frågor och situationer som ofta dyker upp i det dagliga arbetet på ett företag.

Kunniga och erfarna föreläsare

Våra utbildningar leds av Sveriges främsta experter inom respektive område. Bland våra föreläsare återfinns advokater, universitetslektorer, civilekonomer och många andra yrkesgrupper. Alla våra lärare har både akademisk kunskap och arbetslivserfarenhet inom sina respektive ämnen, något som är av stor vikt för att kunna dela med sig av kunskap som ska kunna användas i det praktiska arbetet på ett företag.

Med fler än 150 föreläsare, var och en med specialkunskaper inom sitt respektive ämne, är vi en av Sveriges största privata utbildare inom de mest aktuella rättsområdena. Vi erbjuder kvalificerad undervisning som verkligen gör skillnad, vare sig du är advokat, jurist eller anställd på ett företag där du har ansvar för juridiska frågor. Varmt välkommen att boka en utbildning!