Checklista: Den nya visselblåsarlagen - Vad du som arbetsgivare behöver tänka på -  BG Institute

Sök utbildningar

Checklista: Den nya visselblåsarlagen – Vad du som arbetsgivare behöver tänka på

10 maj 2021

Det kommande förslaget till ny visselblåsarlag – som föreslås träda i kraft redan den 17 december 2021 – innebär en del förändringar. Vad ska arbetsgivare tänka på för att uppfylla kraven?

Tillsammans med advokaterna tillika föreläsare, Johan Sundberg och Johan Thörn har vi satt ihop en checklista. Genom checklistan får du en tydlig och lättfångad överblick över dels vad som bör finnas på plats internt, dels vad som är särskilt viktigt att tänka på inför implementeringen av den nya lagen för att undvika slarv eller misstag som kan bli kostsamma för företaget.

Hämta checklistan genom att fylla i din e-postadress i fältet nedan. När du klickat på ”Ladda ned” kommer du att få länken till din PDF med checklistan.


  • Genom att fylla i din e-postadress och klicka på ”Ladda ned” samtycker du till att Blendow Group använder dina personuppgifter i marknadsföringssyfte. Vi kan komma att använda din e-postadress för att inhämta andra allmänt tillgängliga personuppgifter (fullständigt namn samt telefonnummer till arbetet). När du klickar på ”skicka” godkänner du att vi kan komma att kontakta dig via e-post och telefon med erbjudanden om våra produkter kopplade till juridisk information och kompetensförsörjning. Du kan alltid ändra dig och dra tillbaka ditt samtycke genom att antingen avregistrera dig via länken i de utskick du får, eller genom att höra av dig till dataskydd@blendow.se. Personuppgiftsansvarig är Blendow Group AB (556744-7858). Du kan läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här: integritetsskyddspolicy.