Hur tar Sverige emot HBTQI-flyktingar? -  BG Institute

Sök utbildningar

Hur tar Sverige emot HBTQI-flyktingar?

29 augusti 2019

Amanda Chafira Onval skriver om alla de motgångar och svårigheter som HBTQI-flyktningar möter när de anländer till Sverige – hämta hem artikeln och få en inblick i en praktikers vardag.

”Kombinationen av öppenhet och professionalitet, redan från biträdets första möte med klienten fram tills handläggarens avslutande meningar på asylutredningen leder till att flyktingen, kanske för första gången, vågar komma ut. Det är endast då vi biträden och handläggare kan vara nöjda med våra insatser för att hjälpa modiga människor ut ur förföljelse.”

Amanda är advokat och startade år 2015 Advokatbyrån Onval. Under flera år har Amanda tillsammans med sina kollegor tagit ett stort fokus på humanjuridk och bistår personer från olika kulturer med vitt skilda bakgrunder. I höst kommer Amanda till oss på BG Institute och föreläser i kursen Tillstånds- och asylprocessen inom migrationsrätten, men innan dess kan du ta del av artikeln som hon tillsammans med sin kollega Ali skrivit.

Hämta artikeln

Hämta artikeln genom att fylla i den e-postadress i fältet nedan. När du klickat på ”Ladda ned” kommer du att få länken till din PDF.


  • Genom att fylla i din e-postadress och klicka på ”Ladda ned” samtycker du till att Blendow Group använder dina personuppgifter i marknadsföringssyfte. Vi kan komma att använda din e-postadress för att inhämta andra allmänt tillgängliga personuppgifter (fullständigt namn samt telefonnummer till arbetet). När du klickar på ”skicka” godkänner du att vi kan komma att kontakta dig via e-post och telefon med erbjudanden om våra produkter kopplade till juridisk information och kompetensförsörjning. Du kan alltid ändra dig och dra tillbaka ditt samtycke genom att antingen avregistrera dig via länken i de utskick du får, eller genom att höra av dig till dataskydd@blendow.se. Personuppgiftsansvarig är Blendow Group AB (556744-7858). Du kan läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här: integritetsskyddspolicy.