Juridik utbildning | Kurser ledda av toppexperter | BG Institute

Sök utbildningar

Juridikutbildning

25 mars 2020

Är du advokat eller jurist och känner att du har kört fast i karriären eller arbetar du som chef eller HR och behöver vidareutveckla dig inom juridik? Välkommen att kontakta oss på BG Institute för att boka in dig på en utbildning i juridik.

Kurser för jurister och advokater hittar du här!

Vi har stor expertis inom en rad juridiska områden och du hittar garanterat den juridikkurs som kan hjälpa dig att ta nästa steg i yrkeslivet. Vi erbjuder de bästa kurserna, seminarierna och föreläsningarna inom aktuella rättsområden, ledda av Sverige främsta föreläsare. Hos oss får du en bättre upplevelse och en fräsch nystart på arbetslivet.

Marknadsledande utbildare inom juridik

BG Institute är marknadsledande när du handlar om privat juridikutbildning. Detta har vi uppnått genom att alltid lyssna på marknaden – det vill säga våra kunder. Vi genomför regelbundna undersökningar där vi lyssnar till dina behov  – allt för att vårt utbud av juridikutbildningar och kurser ska vara bäst och mest aktuellt på marknaden. Anmäl dig till en juridikkurs hos oss på BG Institute och du får tillgång till senaste nytt, djupgående analyser och aktuell kunskap som är baserad på aktuell rättspraxis och fallstudier. Anmäl dig till en juridikutbildning i vår regi så kommer du att få tillgång till praktiska verktyg som du kommer att ha nytta av i vardagen och möjlighet till en intressant och givande diskussion.

Hos oss hittar du en juridikkurs som passar just dig

Vi erbjuder juridiska kurser med en väldigt stor bredd. Affärsjuridik är ett huvudområde där vi har mycket stor kompetens och några av Sveriges ledande experter, men vi kan mycket mer än så.

Blended learning är framtidens modell

På BG Institute arbetar vi alltid hårt för att behålla en marknadsledande position inom juridikutbildning. För att lyckas med det gäller det att vara flexibel och en väg att nå dit är nya utbildningsformer som passar alla behov. En sådan metod är blended learning, som vi ser på som framtidens modell för juridisk utbildning. Här blandar vi traditionella klassrumsmetoder som vi kombinerar med digitala element. Denna utbildningsform fungerar som förbereder deltagarna för kurstillfället och förbättrar därför chanserna till ger maximal inlärning.

Juridikutbildning ger massor av möjligheter

Juridik är ett mycket brett område med en stor mängd olika arbetsuppgifter och roller. Gå en juridikutbildning hos oss och en spännande arbetsmarknad öppnar sig med stora möjligheter till spännande arbete.

Det finns massor av spännande alternativ för välutbildade personer med juridiska kompetenser. Här är några av de sektorer där en jurist kan arbeta.

  • Privat sektor. Här kan den juridiskt kunniga arbeta i så olika verksamheter som försäkringsbolag, banker, finansbolag med att exempelvis utreda, upprätta kontrakt, förhandla och föra processer. I vårt kursutbud finns många utbildningar som förbereder dig för den typen av uppdrag.
  • Advokat- eller juristbyrå. Här får du arbetar med att företräda och hjälpa människor och företag med en rad olika juridiska frågor. Familjerätt, affärsrätt och brottmål är vanliga områdesfrågor som du kan stöta på som anställd på en privat byrå. Vidareutbilda dig hos oss så står du väl förberedd!
  • Rättsväsendet har också ett stort behov av kompetenta och uppdaterade jurister. Exempel på arbetsuppgifter är domare, åklagare och kronofogde.
  • Offentlig sektor. Myndigheter som Skatteverket, Migrationsverket, Försäkringskassan med flera har ett ständigt behov av juridisk kompetens. Även på den allra högsta nivån, riksdagen och regeringskansliet, behövs bred juridisk expertis.
  • Internationellt arbete. Många spännande utmaningar väntar en välutbildad jurist. UD, EU och FN är exempel på områden där det finns ett stort behov av jurister.

Välkommen att kontakta oss på BG Institute – en juridikutbildning hos oss ger dig stora chanser till ett lyft i arbetslivet!