Ledarskapsutbildning | Bli en bättre chef | Kurs i ledarskap

Sök utbildningar

Ledarskapsutbildning gör dig till en bättre chef

25 mars 2020

Vill du utveckla dig som chef? På BG Institute kan du gå en kurs i ledarskap som ger dig nya verktyg som kan göra dig till en bättre arbetsledare. Lär dig mer om arbetsrätt, satsa på strategisk kompetensförsörjning, bli bättre på att föra medarbetarsamtal i rätt riktning och bli en vassare förhandlare.

Alla ledarskapskurser hittar du här!

Hos oss hittar du ett brett utbud ledarskapsutbildningar och kurser i ledarskap där du får uppdaterade kunskaper och verktyg som gör dig till en bättre ledare. Vi skapar förutsättningar för ledare att reflektera, interagera och utbyta erfarenheter som de sedan kan omsätta i sin dagliga verksamhet.

Kurs i ledarskap som ger dig nya möjligheter

Att satsa på en ledarskapsutbildning tar litet tid i anspråk – men det är värt det. Du får nya infallsvinklar och handlingsmöjligheter.  Vi ger dig en flygande nystart som chef!  Vi gör dig väl motiverad och förberedd att direkt börja ditt arbete i ledningsgruppen.

Kontakta oss redan idag för att boka in en ledarskapsutbildning. Du kan självklart också ladda ner vår kurskatalog för att hitta en kurs som passar just dig. Du hittar en rad utbildningar inom ledarskap och HR, alltid ledda av några av Sveriges främsta experter och föreläsare. 

Brett utbud av utbildningar inom ledarskap

Att vara chef innebär nya utmaningar varje dag – allt från fackliga frågor till krångliga medarbetarsamtal och många snabba beslut. Här är ett litet axplock av de kurser som vi har på programmet.

  • Presentationsteknik. En kurs som riktar sig till dig som dig som ofta ställs inför situationer då din förmåga att tala inför grupp ställs på prov.
  • Lönesättning och lönesamtal. Lönen kan både vara en stark drivkraft men också leda till motsättningar och dålig stämning på en arbetsplats. I denna kurs lär du dig att använda lönen som ett strategiskt verktyg.
  • Konflikthantering på arbetsplatsen. En kurs med fokus på hur man på ett fokuserat sätt hanterar konflikter på en arbetsplats och får medarbetarna att fungera bättre tillsammans. Hjälper dig att undvika sjukskrivningar, utbrändhet och andra problem på arbetsplatsen.
  • Uppsägningar i samband med omstruktureringar. En kurs som syftar till att ge en större förståelse kring regelverket om uppsägning.

Som sagt – det där var bara ett litet axplock av våra kurser inom ledarskap. Kontakta oss gärna för mer information om våra olika kurser inom ledarskap.

Fyra goda skäl att gå en ledarskapsutbildning

Varför ska du gå en kurs i ledarskap? Här är några starka skäl till varför det kan vara till stor nytta både för ditt eget chefskap och ditt företag:

  • Analysera ditt ledarskap. Många chefer tror att de lägger mycket mer tid till ett coachande ledarskap än de i själva verket gör. En ledarskapsutbildning hos oss på BG Institute ger dig möjlighet att analysera ditt ledarskap och därigenom utveckla dig som chef.
  • Bättre förståelse för medarbetaren. För att bli en riktigt bra ledare måste du förstå olika typer av personer, beteendemönster och sätt att kommunicera.
  • Du kan hitta ditt sätt att leda. Det finns många sätt att vara ledare på – det handlar bara om att hitta sitt eget sätt att leda. Ett bra ledarskap kommer av att du anpassar dig utifrån din grupp ni har, vilken strategi företaget har, hur organisationen ser ut och vilket mandat du har. En kurs i ledarskap hjälper dig att hitta rätt metod.
  • För att få mer tid i kalendern. I en chefsutbildning kan du lära dig att hantera alla frågor och avbrott och skaffa dig verktyg som gör dig till en mer effektiv ledare.