Legally Lady nysatsar på kvinnliga jurister - "vi måste bli bättre på att använda våra nätverk"

Sök utbildningar

Legally Lady nysatsar på kvinnliga jurister – ”vi måste bli bättre på att använda våra nätverk”

6 april 2017
Anna Wetterqvist. Foto: Adam Granath/Blendow Group

Anna Wetterqvist. Foto: Adam Granath/Blendow Group

Nu gör nätverket Legally Lady en nysatsning för kvinnliga jurister. ”Vi har lyssnat på önskemålen från juristbranschens kvinnor från alla kategorier och tar nu vår verksamhet vidare för att bli ännu bättre”, säger Anna Wetterqvist, själv jurist och ansvarig för nätverket.

Legally Lady är ett oberoende nätverk för kvinnliga jurister från alla sektorer och nivåer – även för dem som har valt en karriär utanför juridiken. Legally Lady ingår i samma koncern, Blendow Group, som bland annat Dagens Juridik och Legally Yours.

Sedan tio år har nätverket stöttat kvinnliga jurister och deras karriärer i en konservativ bransch.

Större nysatsning
Nu gör Legally Lady en rejäl nysatsning för att möta de önskemål man har fått från kvinnliga jurister. Ambitionen är att bli ännu bättre på att stötta, inspirera och att vidareutveckla Sveriges kvinnliga jurister.

– Vi vill samla kvinnor med juridiken som gemensam nämnare och kunna hjälpa dem att utvecklas i sitt yrkesliv, säger säger Anna Wetterqvist, ansvarig för Legally Lady, själv jurist och till vardags journalist på Dagens Juridik.

– Även om kvinnor är duktiga på att nätverka generellt i vardagslivet behöver vi bli bättre på att använda nätverken för att faktiskt prata jobb och karriär. Tänk på hur många hundratals år av erfarenhet vi har tillsammans och kan dela med varandra.

Ny hemsida och fler träffar
Legally Lady lanserar därför en ny hemsida och kommer under året att arrangera tio sammankomster för sina medlemmar med allt från entreprenörskap och finansfrågor till kommunikation, förhandlingsteknik och politik.

– Våra medlemmar ska känna att de går starkare från våra sammankomster och att de får med sig det där extra som gör yrkeslivet lite bättre, säger Anna Wetterqvist.

Besök Legally Ladys nya hemsida