Nya skatteregler underlättar - men löser inte generationsskiftet -  BG Institute

Sök utbildningar

Nya skatteregler underlättar – men löser inte generationsskiftet

13 september 2019

Med tanke på de nya skattereglerna för generationsskifte mellan närstående fåmansföretag som började gälla den 1 juli 2019 blir frågan om generationsskiften, och hur de sker, särskilt aktuell just nu. Hur kommer processen att påverkas av de nya reglerna och vad blir skillnaden för familjeföretag?

Debatten om problematiken avseende nuvarande skatteregler vid generationsskiften i fåmansföretag har pågått länge. Familjeföretagare lyfts som en central och viktig del i den svenska ekonomin. Trots detta har vi särskilda skatteregler för fåmansföretag som kraftigt gynnar den som säljer sitt bolag till någon utanför sin närståendekrets. Men nu får vi förändring på detta.

Generationsskifte och andra ägarförändringar i FÅAB – från ax till limpa är en tvådagars kurs där Sten Bergström, jurist/cert. affärsrådgivare, Johanna Wiklund, auktoriserad skatterådgivare & Annika Hall, cert. affärsrådgivare delar med sig av sin expertis. Inför kursen har de tillsammans skrivit en läsvärd artikel för att ge er ett smakprov på vad kursen kommer att behandla.

Läs artikeln här.