Skatteverkets priolista för 2018 -  BG Institute

Sök utbildningar

Skatteverkets priolista för 2018

28 februari 2018

Fusk inom folkbokföringen för att missbruka välfärdssystemen. Personalliggare i nya branscher för att motverka svartarbete. Kontroller av den digitala ekonomin. Stora företags internationella skatteupplägg. Så ser Skatteverkets särskilda fokus ut det kommande året.

Skatteverket väljer att redan i början av året lista de särskilda ”projekt” som deras kontroller kommer att inriktas på i år för att motverka skattefusk och annan brottslighet.

– Skatteverket riktar kontroller mot avsiktligt fusk och brottslighet. Det är avgörande att den stora majoritet som gör rätt för sig känner förtroende för skattesystemet och folkbokföringen, säger Katrin Westling Palm, generaldirektör på Skatteverket.

Läs hela artikeln på Dagens Juridik: http://www.dagensjuridik.se/2018/02/skattefusk-miljarder-ska-stoppas-har-ar-skatteverkets-priolista-2018


Vill du veta mer om ekonomisk brottslighet? Få bättre koll på hur du till exempel undviker bokföringsbrott, ett av de brotten som flest i dagsläget blir fällda för, bara på grund av bristande kunskap. Missa inte Sigurd Elofssons kurs kring bokföringslagen: https://www.bginstitute.se/utbildning/bokforingslagen-ekonomichefer-undvik-bokforingsbrott/