Denna e-kurs ger dig fördjupade kunskaper över vad ägare till små eller medelstora företag bör tänka på för att uppnå sina personliga ekonomiska mål, inom ramen för företagets förmåga. E-kursen ger dig även fördjupade kunskaper i att identifiera och lösa skatteproblem för aktiebolag.

Här handlar det mycket om optimeringar, inte rätt eller fel lösningar. Du får verktyg för att kunna förstå och tillämpa de olika skattemässiga fördelar och nackdelar med olika förslag, så att företagaren sedan kan välja det som passar bäst personligen. E-kursen går även igenom de risker som finns och hur du på bästa sätt kan utnyttja, inte bara riskerna men även de möjligheter som uppkommer i din roll som rådgivare.

En av flera frågor handlar om hur ägaren kan få ut mer privat utan att öka kostnaden för företaget. Som företagare får du uppslag om åtgärder att ta upp med din rådgivare. Som rådgivare får du idéer att ta upp med din företagarkund.

Vi går igenom viktiga och komplicerade skattefrågor och lösningar mellan företaget och ägaren i enskild näringsverksamhet, handelsbolag och aktiebolag. Vi tittar också på ombildning till aktiebolag, att tänka på för ägaren och när det är lämpligt.

Som deltagare får du kunskap om

  • Fördelar och fällor i enskild näringsverksamhet
  • Hur du använder fördelarna med aktiebolag
  • Hur du optimerar ekonomin i samspelet mellan företaget och företagaren
  • Resultatplanering i företaget i kombination med inkomstplanering för ägaren
  • Hur du anpassar planeringen till personliga livsmål

Målgrupp:

Redovisningskonsulter, revisorer, rådgivare till ägarledda företag – samt ägare till små och medelstora företag.

Denna e-kurs är uppbyggd i fyra pass, varav varje pass består av en video och tillhörande kontrollfrågor. E-kursens totala längd är fem timmar. För att få ett intyg utfärdat krävs ett godkänt resultat på samtliga kontrollfrågor. Skicka då ett mail till kursinformation@bginstitute.se.

Frågor om kursen?

Telefon: 08-579 366 00
E-post: info@bginstitute.se
Kontakt: Kontakta oss

ANMÄLAN

Pris

7.900 kr (exkl. moms)

Ingår i Kompetenspaket

Läs mer

Denna e-kurs är en klippt version av kurstillfället som livesändes den 24 januari 2022. E-kursen avslutas med kontrollfrågor för att säkerställa din nyvunna kunskap från kursen. E-kursen är tillgänglig till och med den 30 juni 2023.

FÖRELÄSARE

presentation-board 17
 Image of
Peter Berg
Redovisningsexpert
Läs mer