Vår återkommande och uppskattade nyhetsdag för dig som jobbar med HR eller har personalansvar, med ständigt nöjda och återkommande deltagare. BG Institute har privilegiet att som kursledare ha en av de bästa arbetsrättsadvokaterna i Sverige, Åsa Erlandsson, som kommer att uppdatera dig med det senaste inom arbetsrätten.

Livesändning – kurstillfället den 2 december kommer enbart att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand. Läs mer här!

Under dagen får du en bred uppdatering inom arbetsrätten och en särskild fördjupning inom de områden som är mest aktuella. Du får kunskap om den allra senaste lagstiftningen inom arbetsrätten och hur du tillämpar den i ditt arbete.

Kursen ger dig en överblick av vad som är på gång inom det arbetsrättsliga området, med ett mycket praktiskt perspektiv. Vi pratar om ”hard facts” som nya lagar, regler och rättsfall. Men vi pratar också om trender på arbetsmarknaden, t ex: Vad händer egentligen i LAS-utredningen? Kommer vi få ett generellt undantag för fem personer vid arbetsbristneddragningar? Kommer begreppet saklig grund att försvinna?

Självklart kommer vi också ta upp ämnet Corona. Vad innebär slopandet av ”karensdagen” egentligen? Hur hanterar jag någon som återvänder från resa till riskområde? Vad händer om skolorna stänger – har arbetstagaren rätt till ledigt för vård av barn? Vem betalar? Och vad innebär förslaget om ”korttidsarbete”? Kan vi dra ner på de anställdas arbetstidsmått?

Målgrupp:

Nyhetsdagen vänder sig till dig som är HR-chef, personalchef eller personalansvarig, förhandlare, ombudsman eller som i annan roll har erfarenhet inom arbetsrättens område

Är ni flera från organisationen som är intresserade av denna kurs? Läs här för mer information om våra organisationsanpassade utbildningar.

Kursprogram

 • 08.30-09.00

  Inskrivning och frukost.

 • 09.00-10.15

  Pass I
  Den individuella arbetsrätten (lagar mm, förslag/trender)
  Den kollektiva arbetsrätten (lagar mm, förslag/trender)

 • 10.15-10.30

  Fikapaus

 • 10.30-11.45

  Pass II
  Diskriminering (lagar mm, förslag/trender)
  Arbetsmiljö (lagar mm, förslag/trender)
  ”Gott & blandat”

 • 11.45-12.45

  Lunch (ingår i priset.)

 • 12.45-14.15

  Pass III
  Rättsfall från EU-domstolen (i urval)
  Rättsfall från Arbetsdomstolen (i urval)

 • 14.15-14.30

  Fikapaus

 • 14.30-16.00

  Pass IV
  Rättsfall från Arbetsdomstolen (i urval) (forts)

 • 16.00-

  Kursen avslutas.