Vi går igenom vad de nya reglerna i den beslutade nya lagstiftningen ”Tryggare bostadsrätt” handlar om. Årsredovisningslagen ändras på flera punkter, specifikt för bostadsrättsföreningar och oavsett storlek. Bokföringsnämnden följer upp med anpassade regler för hur föreningarna ska kunna uppfylla de nya kraven.

Alla föreningar ska lämna anpassade nyckeltal i förvaltningsberättelsen. Föreningar som har gått med förlust under året ska också lämna information i förvaltningsberättelsen om hur förlusten påverkar finansieringen. Alla föreningar ska i fortsättningen upprätta kassaflödesanalyser. Vid försäljning av en bostadsrätt ska fastighetsmäklare lämna uppgift om bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning. Vad innebär det för uppgiftslämningen från föreningen till mäklaren?

Som deltagare får du kunskap om

  • Nya regler för årsredovisningar från bostadsrättsföreningar från 2023
  • Vad innebär den beslutade nya lagstiftningen i ”Tryggare bostadsrätt” för föreningarna? Och medlemmarna?

Nivå:

Kursen är en orientering om de nya reglerna som börja gälla från 2023 för bostadsrättsföreningar.  Man bör ha erfarenhet av ekonomi i bostadsrättsföreningar.

Målgrupp

Bostadsrättsföreningar, rådgivare till bostadsrättsföreningar, redovisningskonsulter, revisorer.

Frågor om kursen?

Telefon: 08-579 366 00
E-post: info@bginstitute.se
Kontakta oss

ANMÄLAN

Pris

4.900 kr (exkl. moms)

Ingår i Kompetenspaket

Läs mer

E-kursen genomfördes som webbinarium i oktober 2022 och är 3 timmar lång inklusive avslutande kontrollfrågor. E-kursen är tillgänglig till och med den 30 juni 2023.

FÖRELÄSARE

presentation-board 17
 Image of
Peter Berg
Redovisningsexpert
Läs mer