Val av redovisningsmässigt regelverk är viktigt för onoterade bolag som måste välja mellan K2 och K3. Skillnaderna mellan dessa redovisningsregelverk kommer att tas upp under webbinariet, tillsammans med en översikt av IFRS och RFR2 för fastighetsföretag.

Webbinariet kommer att hantera problem både från företagens perspektiv och från analytikernas perspektiv. Det kommer att finnas en genomgång med fastighetsägare och förvaltare och även beröra ämnet kring en fastighetsägares kontakt med kreditgivare.

Vi kommer att diskutera centrala frågeställningar kring redovisning av fastigheter, inklusive metoder för avskrivningar på fastigheter. Dessutom kommer vi att behandla olika frågeställningar kring fastighetsförvaltning, inklusive analys och bedömning av fastighetsförvaltande företag, samt exempel på särskilt svåra ställningstaganden kring fastighetsförvaltning.

Under webbinariet kommer du att få inblick i grunderna för nedskrivningsprövningar av fastigheter och bedömning av nedskrivningsbehov av fastigheter. Vi hoppas att du kommer att dra nytta av detta webbinarie och att du kommer att lära dig mer om redovisning och fastighetsförvaltning.

Som deltagare får du kunskap om:

  • Val av redovisningsmässigt regelverk för fastighetsredovisning, inklusive skillnaderna mellan K2, K3 och IFRS/RFR2 för fastighetsföretag.
  • Redovisningsmässiga fastighetsbegrepp och centrala frågeställningar utifrån redovisning av fastigheter.
  • Metoder för avskrivningar på fastigheter och bedömning av nedskrivningsbehov av fastigheter.
  • Olika frågeställningar kring fastighetsförvaltning och exempel på särskilt svåra ställningstaganden kring fastighetsförvaltning.
  • Analys och bedömning av fastighetsförvaltande företag och hur fastighetsägare kan hantera sin kontakt med kreditgivare.

Målgrupp:

Webbinariet vänder sig till yrkesverksamma inom ekonomi och fastighetsbranschen som vill förbättra sin kunskap om redovisningsmässiga fastighetsbegrepp och olika regelverk för fastighetsredovisning, såsom K3 och IFRS.  Vänder sig bland annat till redovisningsexperter, fastighetsförvaltare, ekonomiansvariga och andra yrkesverksamma som arbetar med finansiell rapportering och investeringar inom fastighetssektorn. Webbinariet kan också vara relevant för fastighetsinvesterare och analytiker som vill förstå de olika faktorer som påverkar redovisningen och värderingen av fastighetsföretag.

Vill du fördjupa dig?
I heldagskursen Redovisning av fastigheter, fördjupar sig kursledarna i ämnet. Läs mer här.

Frågor om kursen?

Telefon: 08-579 366 00
E-post: info@bginstitute.se
Kontakt: Kontakta oss

ANMÄLAN

Pris

Kostnadsfritt

INGA KURSTILLFÄLLEN

Den här kursen har för närvarande inga tillgängliga datum. Om du är intresserad av att delta så kan du skicka in en intresseanmälan nedan. Du meddelas när vi har fått ett flertal intressenter.

Du kommer ej att debiteras någon kostnad vid en anmälan.

Har du inte fått någon länk?

Länken till webbinariet skickas normalt ut 1 dag före webbinariet. En påminnelse kommer även att skickas ungefär 1 timme innan webbinariets start. Ibland kan det förekomma att inbjudan hamnar i skräpposten så leta gärna där.

En direktlänk till webbinariet kommer du även att kunna hitta här 1 timme före webbinariets start.

Nu är anmälan till webbinariet stängt. Webbinariet kommer att livesändas den 1 juni klockan 12:00 – 12:45. Under webbinariet har du även möjlighet att ställa frågor till föreläsaren via chatt. 

FÖRELÄSARE

presentation-board 3
 Image of
Bengt Lindström
Studierektor för företagsekonomi
Läs mer
presentation-board 4
 Image of
Göran Johansson
Auktoriserad revisor
Läs mer
presentation-board 2
 Image of
Pierre Åman
Fastighetsförvaltare
Läs mer