Välkommen till ett nytt webbinarium under ledning av advokaterna Johan Sundberg och Johan Thörn.

Under detta webbinarium går vi igenom vad förslaget till ny visselblåsarlag – som föreslås träda i kraft redan den 1 december 2021 – innebär och vad arbetsgivare bör tänka på för att uppfylla kraven i den nya lagen. Vi berör även arbetsrättsliga och dataskyddsaspekter i förhållande till inrättande av en visselblåsarfunktion.

Föreläsarduon Johan Sundberg och Johan Thörn som båda är experter inom arbetsrätt och GDPR har under årens lopp föreläst på mängder av kurser ihop. Johan Sundberg är ordförande i DLA:s arbetsrättsgrupp samt data privacy-grupp som båda är topprankade i Tier 1 enligt Legal500. Johan Thörn bistår både svenska och internationella företag med arbetsrättslig rådgivning och har företrätt klienter i arbetsrättsliga tvister i såväl tingsrätt som i Arbetsdomstolen.

Som deltagare får du kunskap om:

  • Vad den nya visselblåsarlagen innebär.
  • Vad du behöver tänka på för att uppfylla kraven i den nya lagen.
  • Praktiska tips och råd för att inrätta en visselblåsarfunktion utifrån såväl ett arbetsrättsligt som dataskyddsperspektiv.

Målgrupp:

Bolagsjurister, HR-chefer, HR-business partners.

Syfte med utbildningen:

Syftet med webbinariet är att ge deltagaren kunskap om vad den nya visselblåsarlagen innebär, vad man bör tänka på för att uppfylla kraven i den nya lagen och hur man implementerar en visselblåsarfunktion i praktiken utifrån ett arbetsrättsligt som dataskyddsperspektiv.

Webbinariet genomförs den 19 maj kl. 09:00 – 11:00. Efter att webbinariet genomförts har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar.

I oktober har du även chansen att gå vår heldagskurs på samma ämne, Den nya visselblåsarlagen – vad bör arbetsgivare tänka på? En heldagsfördjupning. Heldagskursen är en fördjupning i ämnet och passar utmärkt som en fortsättning av webbinariet.