Väkommen till en tvådagarskurs om förhandlings med fokus känsliga projekt. Du får lära dig integration mellan inköpsarbetet och förhandlingsarbetet, träning i effektiva förhandlingsbeteenden utifrån psykologiska och affärsmässiga bedömningar.

Dag 1 Förberedelse inför förhandling, problemlösandeförhandlingar  med många parter samt förändringens psykologi.

Vi kommer under dagen att ta upp grunderna i problemlösandeförhandlingar samt grundläggande kommunikation i samband med förhandlingar. De flesta förhandlingar i organisationer handlar mest om problemlösning. Vi kommer att se på metodik för detta och hur problemlösningen kan förbättras samt de fällor som finns.

Därefter kommer vi att arbeta med ett case där vi skall förhandla genomförandet av en förändring som möter motstånd där vi har många inblandade parter. Dagen avslutas med att vi ser generellt på förändringens psykologi och gruppdynamik.

Dag 2 Förhandlingsdynamiken vid genomförande av känsliga eller svåra projekt internt och externt. Genomgång av vanligaste misstagen samt en metodik för hur man genomför projekt.

Dag två kommer vi att arbeta vidare med det intressanta och komplexa området hur man förhandlar och genomför svåra eller känsliga projekt i organisationer.

Vissa projekt är svårare eller känsligare att genomföra och riskerar att stöta på motstånd eller mötas med passivitet. Vi kommer under den andra kursdagen framför allt att arbeta med en sociodynamisk metodik för att genomföra projekt som riskerar att mötas av motstånd.

Hur mobiliserar jag allierade och hur bör jag tänka och arbeta med dessa. Hur agerar jag när jag stöter på ointresse, politiskt spel eller känslomässigt motstånd i organisationen. Vilka är de vanligaste misstagen och hur undviker jag dem. Vilka är de sex huvudprinciperna om man vill genomföra förändringsprojekt i organisationer eller externa projekt.

Som deltagare får du kunskap om:

  • Förhandling och förändring
  • Förhandlingspsykologi och kommunikationspsykologi
  • Sociodynamiken i att genomföra svåra projekt i organisationer
  • Vanligaste misstagen när man genomför känsliga projekt
  • Laterala projekt- en metodik för hur vi förhandlar fram förändringar
  • Hantera besvärliga motparter och dolda antagonister i organisationen
  • Förändringens psykologi

Målgrupp:

Denna tvådagarskurs vänder sig till personer som arbetar med att genomföra projekt som kan möta aktivt eller passivt motstånd både i den egna organisationen och från externa parter.

Dag 1 & 2

08.30 – 09.00
Inskrivning och frukost

09.00 – 10.15
Pass I

10.15 – 10.30
Fikapaus

10.30 – 11.45
Pass II

11.45 – 12.45
Lunch (ingår i priset)

12.45 – 14.15
Pass III

14.15 – 14:30
Fikapaus

14.30 – 16:00
Pass IV

16.00
Kursen avslutas

Frågor om kursen?

Telefon: 08-579 366 00
E-post: info@bginstitute.se
Kontakt: Kontakta oss

ANMÄLAN

Pris

17.900 kr (exkl. moms)

Kurstillfällen

Stockholm

03 Apr-04 Apr 2023

Livesändning

Platser finns

Kurslokal:
BG Institute

Platser finns

On Demand
T.o.m. 04 Maj 2023

Ingår i Kompetenspaket

Läs mer

Livesändning – kurstillfället den 3-4 april 2023 kommer även att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand. 

FÖRELÄSARE

presentation-board 14
 Image of
Johan Lagerbielke
Förhandlingsexpert
Läs mer