Vissa förhandlingar är svårare än andra, särskilt ofta vid känsliga och psykologiskt påfrestande projekt till exempel under en omorganisation, förändringsarbete eller exploateringsprojekt. Även om utgångspunkten i en förhandling ska vara att hitta gemensamma lösningar ökar risken för att mötas av motstånd, passivitet eller hot vid känsliga projekt. Under en tvådagarskurs tillsammans med förhandlingsexperten Johan Lagerbielke får du kunskap och praktisk träning i förhandlingsbeteenden vid extra svåra projekt.

Dag 1 – Förberedelse inför förhandling, problemlösandeförhandlingar med många parter samt förändringens psykologi.

Under första kursdagen behandlas grunderna i problemlösandeförhandlingar samt grundläggande kommunikation i samband med förhandlingar. De flesta förhandlingar i organisationer handlar mest om problemlösning. Därför kommer metodiken för detta att gås igenom samt hur problemlösningen kan förbättras. Vidare kommer vanliga fällor och fallgropar att gås igenom.

Därefter appliceras de nyvunna kunskaperna på ett case, där genomförandet av en förändring mötet motstånd och består av många inblandade parter. Dagen avslutas med en genomgång av förändringens psykologi och gruppdynamik.

Dag 2 – Förhandlingsdynamiken vid genomförande av känsliga eller svåra projekt internt och externt. Genomgång av vanligaste misstagen samt en metodik för hur man genomför projekt.

Dag två fortsätter arbetet med det intressanta och komplexa området hur man förhandlar och genomför svåra eller känsliga projekt i organisationer.

Framför allt hamnar fokus på arbetet kring en sociodynamisk metodik för att genomföra särskilt känsliga projekt som riskerar att mötas av motstånd. Frågor som kommer att behandlas är bland annat:

Hur mobiliserar jag allierade och hur bör jag tänka och arbeta med dessa. Hur agerar jag när jag stöter på ointresse, politiskt spel eller känslomässigt motstånd i organisationen. Vilka är de vanligaste misstagen och hur undviker jag dem. Vilka är de sex huvudprinciperna om man vill genomföra förändringsprojekt i organisationer eller externa projekt.

Som deltagare får du kunskap om

  • Förhandling och förändring
  • Förhandlingspsykologi och kommunikationspsykologi
  • Sociodynamiken i att genomföra svåra projekt i organisationer
  • Vanligaste misstagen när man genomför känsliga projekt
  • Laterala projekt- en metodik för hur vi förhandlar fram förändringar
  • Hantera besvärliga motparter och dolda antagonister i organisationen
  • Förändringens psykologi

Målgrupp:

Denna tvådagarskurs vänder sig till personer som arbetar med att genomföra projekt som kan möta aktivt eller passivt motstånd både i den egna organisationen och från externa parter.

Dag 1 & 2

08.30 – 09.00
Inskrivning och frukost

09.00 – 10.15
Pass I

10.15 – 10.30
Fikapaus

10.30 – 11.45
Pass II

11.45 – 12.45
Lunch (ingår i priset)

12.45 – 14.15
Pass III

14.15 – 14:30
Fikapaus

14.30 – 16:00
Pass IV

16.00
Kursen avslutas

Frågor om kursen?

Telefon: 08-579 366 00
E-post: info@bginstitute.se
Kontakt: Kontakta oss

ANMÄLAN

Pris

17.900 kr (exkl. moms)

INGA KURSTILLFÄLLEN

Den här kursen har för närvarande inga tillgängliga datum. Om du är intresserad av att delta så kan du skicka in en intresseanmälan nedan. Du meddelas när vi har fått ett flertal intressenter.

Du kommer ej att debiteras någon kostnad vid en anmälan.

Ingår i Kompetensabonnemang – Premium.

Läs mer

Livesändning – kurstillfället den 3-4 april 2023 kommer även att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand. 

FÖRELÄSARE

presentation-board 7
 Image of
Johan Lagerbielke
Förhandlingsexpert
Läs mer