Varje vår arrangerar vi en temadag för dig som arbetar inom HR- och personalområdet. Kunskap, nya tankar och idéer,  kontakter och nätverkande kännetecknar dagen. Kom och låt dig inspireras!

I år bjuder vi på ett nytt och intressant program där vi varvar arbetsrätt och hårda fakta med mjukare inslag med inspirerande talare som ger sin syn på bland annat framtidens rekrytering. Reservera redan nu den 19 maj 2015.

 


Notera! Du som går HR i Fokus får med dig succéboken ”Nya Bortom tankefällan”, skriven av föreläsaren Magnus Dalsvall. En måste-bok för alla som är intresserade av organisation, ledarskap, utveckling, trender och framtid, utsedd till en av de tio bästa affärsböckerna av Nordeas Private Banking Magazine.

VID HR I FOKUS 2015 TRÄFFAR DU: 

Tommy Iseskog
Arbetsrättsexpert Tommy Iseskog, uppskattad och flitigt anlitad föreläsare vid BG Institute, belyser rekryteringens juridik. Tommy tar upp ett antal punkter som är vanliga att missa i samband med rekrytering. Vad du bör och får fråga, diskrimineringslagens betydelse i sammanhanget och hur ett anställningsavtal bör utformas finns med bland Tommys punkter.

Cissi Elwin Frenkel
Cissi är journalist med en bakgrund vid SVT, Expressen och ICA-Kuriren. Hon har även varit VD för Svenska Filminstitutet och är nu VD/chefredaktör vid Ledarnas tidning Chef. Cissi delar med sig av sina erfarenheter som ledare och chef för dynamiska organisationer där rekrytering ständigt är aktuellt.  Vid HR i Fokus intervjuas Cissi av Stefan Wahlberg, chefredaktör vid Dagens Juridik, om utmaningen i att hitta rätt personer till rätt poster – och i rätt tid.

Magnus Dalsvall och Linus Zachrisson
Magnus är personalchef, bloggare, föreläsare, trendspanare, författare och vd. Listan är lång, men HR står i fokus. Magnus har många års erfarenhet av personalfrågor i olika organisationer och driver bland annat företaget HR-akuten. På HR i Fokus kommer Magnus att prata om framtidens rekrytering – rekrytera smartare, billigare, enklare och bättre!

Linus Zachrisson är personalvetare och en av landets främsta experter inom karriär- och rekryteringsfrågor. Linus har arbetat med chefsrekrytering på olika bolag inom executive search de senaste tio åren och ligger bakom en mängd framgångsrika rekryteringsprocesser i svenskt näringsliv. Linus är en ofta anlitad föreläsare och han är författare till boken ”Headhunting – guide till kvalificerad rekrytering”.

Tips: I juni månad ger BG Institute kursen ”Rekrytera rätt” med Magnus Dalsvall och Linus Zachrisson.

Magnus Anttila
Rätt kompetensförsörjning kan korta ledtiden mellan strategi och genomförd förändring. Magnus Anttila, uppskattad kursledare vid BG Institute och författare till den uppmärksammade boken ”Kompetensförsörjning – företagets viktigaste process ”, förklarar hur detta verksamhetsstöd utvecklas och genomförs i praktiken.

 

 

Kursprogram

 • 08.30-09.00

  Samling och frukost.

 • 09.00-10.00

  Magnus Anttila föreläser.

 • 10.15-11.30

  Magnus Dalsvall & Linus Zachrisson föreläser tillsammans.

 • 11.30-13.00

  Extra lång lunch med möjlighet att mingla och nätverka.

 • 13.00-14.30

  Tommy Iseskog, arbetsrättsexpert, belyser rekryteringens juridik.

 • 15.00-16.00

  Cissi Elwin Frenkel delar med sig av sina erfarenheter som ledare och chef för dynamiska organisationer.

 • 16.00

  Kursdagen avslutas.