Detta webbinarium genomfördes 30/5. Inspelningen kommer att finnas tillgänglig här inom 1-2 arbetsdagar.

Ett exitavtal är en överenskommelse mellan en arbetsgivare och en anställd. Det används i vissa fall vid avslutande av anställning och syftet är vanligtvis att reglera de ekonomiska och rättsliga förhållandena mellan parterna.  Det finns en del fallgropar du måste ha koll på för att undvika misstag som leder till ett dyrare avtal för arbetsgivaren. 

I ett exitavtal kan det till exempel regleras hur länge den anställde ska vara anställd efter att ha fått uppsägning, om och hur mycket ersättning den anställde ska få utöver det som är reglerat i lag, vilka krav på sekretess som gäller och eventuella konkurrensklausuler. Det är viktigt att notera att exitavtal inte kan frångå den anställdes rättigheter enligt lag.

Under webbinariet ger Jonas Wiberg praktiska tips på hur man får till ett så bra exitavtal som möjligt och ger vägledning kring vilka situationer det kan vara bra med ett utköp, hur en avtalsförhandling ska initieras, vad avtalet ska innehålla samt vad som gäller när man inte kommer överens.

Som deltagare får du kunskap om:

  • När kan det vara bra med ett utköp?
  • Hur ska man initiera en avtalsförhandling?
  • Vilka är de vanligaste misstagen?
  • Vad ska avtalet innehålla?
  • Vad händer om man inte kommer överens?

Målgrupp:

Arbetsgivare, personal- och HR-chefer, HR-specialister, -konsulter, -strateger, -handläggare och andra inom HR,  VD, arbetsrättsjurister, ombudsmän, förhandlare.

Frågor om kursen?

Telefon: 08-579 366 00
E-post: info@bginstitute.se
Kontakta oss

ANMÄLAN

Pris

Kostnadsfritt

INGA KURSTILLFÄLLEN

Den här kursen har för närvarande inga tillgängliga datum. Om du är intresserad av att delta så kan du skicka in en intresseanmälan nedan. Du meddelas när vi har fått ett flertal intressenter.

Du kommer ej att debiteras någon kostnad vid en anmälan.

Har du inte fått någon länk?

Länken till webbinariet skickas normalt ut 1 dag före webbinariet. En påminnelse kommer även att skickas ungefär 1 timme innan webbinariets start. Ibland kan det förekomma att inbjudan hamnar i skräpposten så leta gärna där.

En direktlänk till webbinariet kommer du även att kunna hitta här 1 timme före webbinariets start.

Nu är anmälan till webbinariet stängt. Webbinariet kommer att livesändas den 30 maj klockan 12:00 – 13:00. Under webbinariet har du även möjlighet att ställa frågor till föreläsaren via chatt. 

FÖRELÄSARE

presentation-board 5
 Image of
Jonas Wiberg
Arbetsrättsjurist
Läs mer