Välkommen till vårt aktuella webbinarium där professor Christina Ramberg och professor Kaj Hobér kommer att gå igenom möjligheter och risker som följer på ett utträdande ur ett avtal med rysk avtalspart.

Rysslands invasion av Ukraina har lett till att allt fler svenska företag har valt att pausa sin verksamhet i Ryssland, andra väljer att stoppa leveranser eller ta bort varor ut sitt sortiment.

Detta görs inte utan juridiska risker. Utgångspunkten är att avtal ska hållas, detta trots att en stat hamnar i, eller startar krig. Konsekvenserna om företag väljer att pausa sin verksamhet riskerar att resultera i avtalsbrott och eventuellt skadestånd. Vidare måste svenska företag hantera både sanktionslagstiftning från EU och USA samt rysk lagstiftning. Samtidigt som ett upprätthållande av verksamhet i Ryssland kan skada företagets kommersiella och moraliska värde.

Det är inte heller ovanligt att avtal med ryska parter anger att tvister ska avgöras med skiljeförfarande. Vanligtvis är även den rättegångsplats där avtalen tolkas utanför Ryssland och med en västerländsk lagstiftning. Det i sin tur väcker frågor om huruvida parter kommer att vara beredda att kräva sin rätt i skiljeförfaranden samt hur skiljemän kan se på medverkan i tvister med ryska parter.

Under första delen av webbinariet kommer föreläsarna att redogöra för allmän avtalsrätt så som avtalsbrott, force majeure, hardshipklausuler, och jämkning. Andra delen av webbinariet kommer att handla om risker och möjligheter vid skiljetvister. Även hur svenska parter kan agera strategiskt mot ryska parter och relationen till ukrainska parter kommer att beröras.

Som deltagare får du kunskap om

  • Force majeure och hardship vid krig
  • Allmänt om avtal med ryska parter
  • Skiljeförfaranden med ryska avtalsparter
  • Relationen till ukrainska parter
  • Investeringstvister

Målgrupp

Advokater och andra jurister.

Frågor om kursen?

Telefon: 08-579 366 00
E-post: info@bginstitute.se
Kontakt: Kontakta oss

ANMÄLAN

Pris

2.490 kr (exkl. moms)

INGA KURSTILLFÄLLEN

Den här kursen har för närvarande inga tillgängliga datum. Om du är intresserad av att delta så kan du skicka in en intresseanmälan nedan. Du meddelas när vi har fått ett flertal intressenter.

Du kommer ej att debiteras någon kostnad vid en anmälan.

Ingår i Kompetensabonnemang

Läs mer

Webbinariet kommer att genomföras den 8 juni klockan 13:00-14:30.  Efter webbinariet kommer du att få tillgång till en inspelad version du kan ta del av on demand i 30 dagar efteråt.

FÖRELÄSARE

presentation-board 6
 Image of
Christina Ramberg
Professor
Läs mer
presentation-board 1
 Image of
Kaj Hobér
Professor
Läs mer