Agne Lindberg, advokat och delägare på Advokatfirman Delphi.  Ansedd som en av Sveriges ledande IT-jurister, rankad som ledande i ett flertal advokatrankningar såsom Chambers, Legal 500, Best of the Best.

Agne har dessutom, som enda svensk någonsin, tilldelats Client Choice Award inom IT hela fyra år i rad, 2015, 2016, 2017 och 2018. Priset delas ut till juristbyråer och partners runt om i världen som utmärker sig särskilt inom sitt område. Agne har omfattande erfarenhet av IT-rätt och IT-avtal och har medverkat i framtagande av flera standardavtal för branschen.

Alla verksamheter är mer eller mindre involverade i projekt och processer för att öka digitaliseringen. Denna utveckling har både juridiska och avtalsmässiga vinklar. Under kursen går Agne Lindberg igenom viktiga juridiska aspekter på molntjänster och outsourcing, framför allt vad gäller dataskydd, immaterialrätt och vissa branschfrågor. Agne berör också den nya lagen om säkerhet för IT – NIS lagen och Cloud Act. Han går också igenom hur man utformar och granskar avtal avseende outsourcing och molntjänster (Cloud Computing).

Bland annat behandlas

  • Genomgång av rättsregler som är viktiga för molntjänster med fokus på integritetsskyddslagstiftning (personuppgiftshantering) och vissa verksamhetsspecifika krav – t ex EBA guidelines och myndighetsregler för utläggning av data.
  • Fördjupad kunskap i hur man bygger ett fungerande avtal för outsourcing och molntjänster
  • Konkreta tips och exempel på hur man hanterar leverantörernas molntjänstavtal

Kursinnehåll och upplägg

Del 1: Digitaliseringsjuridik; dataskydd, EBA guidlelines, myndighetsregler och cloud Act

Del 2: Genomgång och tips inför ett outsourcingavtal och cloudavtal. Genomgång av exempel på svåra regler i cloud avtalet.

Frågor om kursen?

Telefon: 08-579 366 00
E-post: info@bginstitute.se
Kontakta oss

ANMÄLAN

Pris

2.990 kr (exkl. moms)

Ingår i Kompetensabonnemang

Läs mer

E-kursen spelades in hösten 2019 och är tre timmar lång inklusive kontrollfrågor.

Efter ditt köp har du tillgång till e-kursen i tre månader.

FÖRELÄSARE

presentation-board 5
 Image of
Agne Lindberg
Advokat
Läs mer