Tidigare i vår höll arbetsrättsexperten Åsa Erlandsson, advokat och delägare på Setterwalls Advokatbyrå, ett uppskattat webbinarium om de då helt nya reglerna om stöd vid korttidsarbete och andra arbetsrättsliga verktyg för företag i kris.

Flera av de som deltog vid det första tillfället har efterfrågat en uppdatering. Inför stundande semestertider har vi förstått att oklarheterna är många. Den 14 maj 2020 reviderade Tillväxtverket sin ståndpunkt och har nu uttalat att all semester räknas som frånvaro.

Frågorna är många och blir allt fler i takt med att arbetsgivare ska anpassa sina verksamheter utefter de hittills aldrig tillämpade och till viss del helt nya reglerna om korttidspermittering. Hur påverkas sommarsemestern av korttidspermitteringen? Är lämpligt att placera permitteringsdagar under sommarsemestern? Vad händer om en arbetsgivare under pågående korttidspermittering tvingas säga upp personal och detta innebär att andelen korttidspermitterade faller under 70 procent?

Vid webbinariet görs en genomgång av regleringen av korttidsarbete i uppdaterat format. Vi går också igenom de nya reglerna samt förvärvade erfarenheter av hur reglerna faktiskt har kommit att tillämpas i praktiken den senaste tiden. Åsa tar även upp semesterfrågor i samband med permittering, de alternativa verktygen så som frivilliga lönesänkningar, samt arbetsbristuppsägningar.

Webbinariet riktar sig till dig som har ansvar inom HR, är chef, arbetsgivare eller arbetsrättsjurist.

Detta webbinarium genomfördes den 3 juni.