Välkommen till vår nya utbildningsserie i praktisk skadeståndsbedömning med föreläsaren Marcus Radetzki. Denna fördjupningsdag tar specifikt sikte på skadeståndsansvar för produktskador.


Kursdeltagare har vid senaste genomförandet givit kursen snittbetyget 4,73 av 5,0 ⭐


Mot denna bakgrund skildras i denna modul

  • Vad som krävs för att de särskilda reglerna beträffande produktskador (PAL) alls ska äga tillämpning,
  • Vad dessa regler innebär och på vilket sätt de avviker från gängse skadeståndsregler samt
  • Innebörden av de allmänna principer som i- respektive utanför kontraktsförhållanden äger tillämpning i fråga om ansvaret för produktskador som inte regleras i PAL.

Anslaget är praktiskt orienterat. Teoretiska pass varvas med praktiska övningar. Den övergripande målsättningen är att förstärka deltagarnas förmåga att föra en övertygande argumentation i skadeärenden och tvister beträffande produktansvar.

Målgrupp

Denna modul vänder sig till jurister som kommer i kontakt med frågor om produktansvar. Det kan vara fråga om försäkringsjurister, ansvarsskadereglerare, regressjurister, advokater, biträdande jurister, bolagsjurister med flera.


Denna utbildningsserie består av fyra olika delar, modul 1-4, som utgörs av en kursdag vardera. Modul 1 ger deltagarna en grundlig och fördjupande genomgång samt mer allmänna kunskaper i praktisk skadeståndsbedömning inom framför allt utomobligatoriska förhållanden, men till viss del även inom kontraktsförhållanden.

Med stöd i modul 1 erbjuds tre fördjupningsmoduler med specifikt sikte på miljöansvar (modul 2), produktansvar (modul 3) respektive konsultansvar (modul 4). Deltagarna avgör själva vilken eller vilka av dessa fördjupningsmoduler de önskar delta i.

Utbildningsserien leds av Marcus Radetzki, professor i civilrätt vid Stockholms universitet, expert inom skadestånds- och försäkringsrätt och med lång erfarenhet av utbildning i näringslivet.

Kursen är den tredje delen av fyra i vår utbildningsserie om skadeståndsbedömning. Vill du veta mer om kurserna i denna  utbildningsserie?

08.30 – 09.00
Inskrivning och frukost

09.00 – 10.15
Pass I

10.15 – 10.30
Fikapaus

10.30 – 11.45
Pass II

11.45 – 12.45
Lunch (ingår i priset)

12.45 – 14.15
Pass III

14.15 – 14:30
Fikapaus

14.30 – 16:00
Pass IV

16.00
Kursen avslutas

Frågor om kursen?

Telefon: 08-579 366 00
E-post: info@bginstitute.se
Kontakt: Kontakta oss

ANMÄLAN

Pris

9.500 kr (exkl. moms)

INGA KURSTILLFÄLLEN

Den här kursen har för närvarande inga tillgängliga datum. Om du är intresserad av att delta så kan du skicka in en intresseanmälan nedan. Du meddelas när vi har fått ett flertal intressenter.

Du kommer ej att debiteras någon kostnad vid en anmälan.

Ingår i Kompetensabonnemang

Läs mer

Kurstillfället den 22 februari kommer även att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand.

FÖRELÄSARE

presentation-board 5
 Image of
Marcus Radetzki
Professor
Läs mer