Denna fullspäckade nyhetsdag syftar till att ge dig som arbetar med upphovsrätt i någon form kunskap om den senaste och kommande utvecklingen inom svensk och internationell upphovsrätt. Föreläsare är professor Jan Rosén.


Kursdeltagare har vid senaste genomförandet givit kursen snittbetyget 6,55 av 7,0 ⭐

För dig som missade kursdagen finns fortfarande möjlighet att ta del av den on demand – hela kursen som inspelad version som du ser när det passar dig.


Nyhetsdagen i upphovsrätt är, som alla våra nyhetsdagar, ett effektivt sätt för dig som arbetar med upphovsrätt i någon form att säkerställa att du håller dig uppdaterad inom upphovsrätten.


Till dig som är patentombud: denna kurs är godkänd enligt Patenombudsnämnden och ger 5,5 timmar utbildningstimmar.


Under dagen får du en genomgång av ny lagstiftning och praxis på det upphovsrättsliga området, men även insikt om andra utvecklingstendenser såväl nationellt som internationellt inom upphovsrätten. Kursen kommer att ta upp olika frågeställningar som varit aktuella inom det upphovsrättsliga området under året samt uppdatera dig på nya regler och direktiv som klubbats igenom eller föreslagits. Eller som försvunnit från agendan!

Bland annat behandlas

  • Ny och föreslagen lagstiftning – DSM-direktivet äntligen på plats?
  • EU-domstolens senaste avgöranden i fokus – tendenser och gränsdragningar
  • Nya inskränkningar, nya avtalslicenslösningar

Klicka på ”Visa kursprogram” nedan för att se nyhetsdagens innehåll i detalj.

Målgrupp

Samtliga jurister som möter upphovsrätten och dess närstående rättigheter i sitt arbete, såsom advokater, bolags- och föreningsjurister och jurister vid myndigheter.

Är ni flera från organisationen som är intresserade av denna kurs? Läs här för mer information om våra organisationsanpassade utbildningar.

08.30 – 09.00
Inskrivning och frukost

09.00 – 10.15
Pass I

Ny och föreslagen lagstiftning – DSM-direktivet äntligen på plats? Detaljer, helheter och konsekvenser! Nya inskränkningar, nya avtalslicenslösningar, rätt till presspublikationer, ansvar för onlineleverantörer av delningstjänster mm.

10.15 – 10.30
Fikapaus

10.30 – 11.45
Pass II

Utredningar och förslag till nyheter – Privatkopieringsersättning i framtiden, SOU 2022:20; En oavvislig ersättningsrätt, SOU 2022:23; Särskild utredning om inskränkningar i upphovsrätten, Dir. 2022:125

11.45 – 12.45
Lunch (ingår i priset)

12.45 – 14.15
Pass III

Svensk och EU-rättslig domspraxis. EU-domstolens senaste avgöranden i fokus – tendenser och gränsdragningar

14.15 – 14:30
Fikapaus

14.30 – 16:00
Pass IV

Domspraxis forts. Betydande avgöranden från HD, PMÖD och PMD.

16.00
Kursen avslutas

Frågor om kursen?

Telefon: 08-579 366 00
E-post: info@bginstitute.se
Kontakta oss

ANMÄLAN

Pris

8.900 kr (exkl. moms)

Kurstillfällen

T.o.m. 24 Dec 2022

On Demand
T.o.m. 24 Dec 2022

Utbildningstimmar: 6

Ingår i Kompetenspaket

Läs mer

Kurstillfället den 24 november kommer även att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand.

Till on demand-versionen kommer det att medfölja kontrollfrågor. Det innebär att du som advokat kan tillgodoräkna dig kurstimmarna enligt Advokatsamfundets utbildningskrav.

FÖRELÄSARE

presentation-board 4
 Image of
Jan Rosén
Professor
Läs mer