Digitaliseringen, pådriven av coronapandemin, påverkar alla verksamheter och många processer. Välkommen till ett högaktuellt webbinarium där advokat Agne Lindberg bl a går igenom de viktigaste avtalstyperna för digitalisering och hur man undviker fallgroparna.

Under webbinariet går Agne igenom några viktiga juridiska aspekter på digitaliseringsprojekt, framför allt vad gäller dataskydd och immaterialrätt. Han kommer även att redogöra för status avseende offentlig sektors digitalisering i förhållande till den svenska offentlighetsprincipen.

En viktig del av ett digitaliseringsprojekt är att säkra upp resultatet i olika avtal. Agne kommer att gå igenom de viktigaste avtalstyperna för digitalisering och hur man undviker fallgroparna. 

Som deltagare får du kunskap om:

 • Genomgång av rättsregler som är viktiga för digitalisering med fokus på integritetsskyddslagstiftning (personuppgiftshantering), och utmaningar i förhållande till offentlighetsprincipen
 • Grundläggande principer om immaterialrätt och vad som behöver stärkas i digitaliseringsprojekt.
 • Tips på hur man bygger ett fungerande avtal för digitalisering

Målgrupp:

Bolagsjurister, dataskyddsombud, IT-ansvariga, advokater som arbetar med informationshantering och dataskydd samt inköp. Kursen riktar sig både till offentlig och privat sektor, men kursen tar inte upp upphandlingslagstiftning.

Webbinariet äger rum den 12 mars kl. 09:30-11:00. Efter att webbinariet genomförts har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar.

Kursprogram

 • Del 1

  Vad innebär digitalisering?

 • Del 2

  Viktiga regelverk som styr din digitaliseringsresa
  o Dataskydd
  o Immaterialrätten
  o Säkerhetskrav
  o Verksamhetsspecifika krav, t ex EBA Guidelines och myndighetsregler

 • Del 3

  Avtal för digitalisering
  o Projektavtalet
  o Open source – möjligheter, faror, avtalsmodeller
  o Tjänsteavtalet – driftsavtal, cloud avtal