Varför ska du gå en kurs inom personlig effektivitet? -  BG Institute

Sök utbildningar

Varför ska du gå en kurs inom personlig effektivitet?

23 mars 2021

Personlig effektivitet är till för dig som vill få ut mer av din arbetstid. Genom att effektivisera dina arbetsdagar kommer du få mer energi och lust för ditt jobb, samtidigt som du kommer kunna skapa goda rutiner som sparar tid och möjliggör ett bättre resultat.

Vad personlig effektivitet betyder är ingen gåta, men exakt vad det innebär, ”begreppet” och hur det kan påverka dig och din effektivitet är kanske inte alltid glasklart. För att då inte tala om en utbildning i personlig effektivitet, hur går det till och är det något för dig?

 

Vad är personlig effektivitet?

Kortfattat, personlig effektivitet är precis vad det låter. Med det sagt finns det ett tydligt fokus kring arbetet och hantering av vissa arbetsuppgifter. Personlig effektivitet i ditt jobb handlar med andra ord om att effektivisera, främst i mån av tid, men det kan också handla om att lära dig prioritera bättre och skapa rutiner som hjälper dig att fokusera på rätt saker. Syftet är att du ska leverera mer, bättre eller snabbare resultat.

Utbildningar inom personlig effektivitet handlar alltså om att ge dig förutsättningarna att få ut mer av din arbetstid. Det handlar inte bara om arbetstid utan också om resultat, ibland kanske du är ganska effektiv med din arbetstid, men dina prioriteringar gör att vissa arbetsuppgifter inte få det fokus som krävs för att göra dem väl.

Begreppet ”personlig effektivitet” är således mer än tid, det är energi, fokus, prioritering, lust och resultat.

 

Utbildning i personlig effektivitet

Vem får ut något av att gå en kurs i personlig effektivitet? Egentligen vem som helst. För dig som vill effektivisera din arbetstid, finns det alltid aspekter av som går att spetsa till. Över lag gäller detta alla yrkesverksamma personer som vill effektivisera sin arbetstid.

Här är några utdrag ur kursen: Personlig effektivitet – hur du arbetar smart på distans.

  • Tips för att lättare kunna fokusera och undvika distraktioner.
  • Tips för att minska ställtider och avbrott.
  • Planering för att jobba proaktivt och få bättre kontroll på dagen och veckan.
  • Prioriteringsmetoder för att fokusera på rätt uppgifter/personer.
  • Tips för effektiv mejlhantering.
  • Strategier och tekniker för att ta tag i surdegar och inte skjuta på saker i onödan.
  • Metod för att sätta gränser – tydligt och trevligt.
  • Personlig handlingsplan för din egen effektivitet.

 

Personlig effektivitet på distans

Personlig effektivitet är kanske viktigare än någonsin, speciellt när många av dina kollegor och eventuellt du själv inte utgår från en och samma arbetsplats längre. Under coronapandemin är lyxen att ha sina närmaste arbetskamrater, chef eller medarbetare nära sig allt annat än en självklarhet. I vår kurs Personlig effektivitet – hur du arbetar smart på distans får du båda delarna, dels hur du arbetar effektivare, dels hur du som jobbar på distans kan bli mer effektiv.