Bertil Bengtsson - föreläsare på BG Institute

Bertil Bengtsson

Professor

Bertil Bengtsson har varit aktiv jurist länge. 1960 blev han jur. dr och docent i Uppsala och sedan dess har bemärkelserna blivit fler och fler. Preceptor i civilrätt 1962, professor i civilrätt vid både Stockholms universitet och Uppsala universitet under 70-talet. Bertil har även varit justitieråd 1977-1993 vid Uppsala universitet, jur. hedersdoktor i Köpenhamn 1988, Helsingfors 1990, Oslo 1991 och Bergen 1996. Utöver detta har han även varit ledamot av Kungliga Vetenskapssamhället i Uppsala 1977, Kungliga Vetenskapsakademien 1983 och det Norske Videnskaps-Akademi 1989.

Under de många åren som aktiv har Bertil specialiserat sig på civilrättsliga frågor, framförallt inom skadestånds- och försäkringsrätten, men även inom miljörätten, fastighetsrätten och offentlighetsrätten har han mycket att säga till om. Han har beskrivits som ”Den svenska skadeståndsrättens grand man” av Håkan Andersson. Bertil har även författat flertalet böcker i genren skadeståndsrätt, samt hållit många uppskattade utbildningstillfällen vid BG Institute.

Genom åren har Bertil sett rättsväsendet förändras och därtill varit med i processen och utgör något av en källa till outsinlig kompetens och erfarenhet. All denna kompetens är han mer än villig att dela med sig utav.

Bertil har idag en deltidstjänst vid Luleå tekniska universitet och i höst håller han, tillsammans med Mårten Schultz, docent, jur. dr. professor i civilrätt i Uppsala, kursen Skadeståndsrättslig nyhetsdag . Kursen erbjuder möjligheten att fördjupa sig i ett av civilrättens mest dynamiska rättsområden.

Relaterat

Relaterad information

Advokater och jurister

Nyhetsbrev

Vill du ha information gällande nya kurser och spännande erbjudanden

Fler kurser inom området

Hitta fler kurser inom Advokat och Juridik.

Sök utbildningar