Om BG Institute

BG Institute erbjuder dig de bästa kurserna och seminarierna inom de mest aktuella rättsområdena med hjälp av Sveriges främsta föreläsare. Hos oss får du en bättre upplevelse.

BG Institute är en marknadsledande utbildningsaktör som arbetar med många av landets främsta föreläsare. Det är främst med juridiken som fokus som BG Institute gjort ett namn för sig på den svenska marknaden men med vår erfarenhet i ryggen breddar vi hela tiden vårt sortiment och har idag kurser i allt från revision och skatt till HR och ledarskap.

BG Institute är en del av Blendow Group och har spridit kunskap i över 20 år. Vi jobbar endast med de främsta föreläsarna inom sina respektive områden för att försäkra oss om att vi alltid levererar högsta kvalitet i samtliga av våra utbildningar.

4,72 av 5,0 i snittbetyg från våra deltagare

Vi är otroligt stolta över att våra deltagare ger kurserna höga betyg. Snittet för vårens kurser (2024) ligger på otroliga 4,72. Våra föreläsare bedöms även på två parametrar. På pedagogik har de ett snitt på 4,77 och på  sakkunnighet ligger snittet på 4,81.

Betygen sammanställs efter avslutad kurs, där våra kursdeltagare uppmanas att fylla i en kursutvärdering gällande bland annat kursinnehåll, föreläsarens sakkunnighet och pedagogik, lokal och mat samt teknik. Enkäten är kopplad till kursdeltagaren som själv väljer om deltagarens namn får publiceras. Kursens genomsnittliga kursbetyg publiceras på respektive kurssida på skalan 1-5 där 5 är högsta möjliga betyg.

Kursenkäterna hjälper oss att ständigt bli bättre och ger våra kursdeltagare möjlighet att lämna feedback samtidigt som transparensen hjälper framtida deltagare vid valet av utbildning.

För varje ifylld kursutvärdering skänker BG Institute oavkortat 50 kr till Rädda Barnen vilket under våren resulterade i 68 900 kronor.

Kurs på distans eller i kurslokal – valet är ditt

Idag har vi både kurser i våra fina lokaler i centrala Stockholm, kurser på andra orter, samt digitala kurser. Våra kurser spelas in av professionella tekniker och du får tillgång till inspelningen 30 dagar efter en livesänd kurs, så att du kan se om den.

För oss är det av högsta vikt att du som kund blir nöjd med oss och våra utbildningar och detta genomsyrar alla delar av organisationen.  Eftersom vi strävar efter att förbättra oss är vi väldigt glada för att du lämnar ett omdöme på Trustpilot.

Aktuell kunskap utifrån rättspraxis och fallstudier

När du går en utbildning hos BG Institute får du djupgående analyser och aktuell kunskap utifrån rättspraxis och fallstudier. Du får även med dig praktiska verktyg och möjligheten att diskutera materialet med utbildare och andra kursdeltagare.

Kvalitativ utbildning med bredd

BG Institute utbildar inom sex utbildningsområden:

HR & personal
HR-kurser som stärker dig som chef eller dig med personalfrågor. Kurserna på detta block rör sig mellan allt ifrån arbetsrätt och LAS-utbildning till utbildningar för hur du som chef leder på distans samt kurser i lönekartläggning.

Fastighet, samhällsbyggnad & entreprenad
Fastighetskurser som riktar sig till dig som jobbar med fastighetsfrågor. Exempelvis kan det vara utbildningar i fastighetsjuridik, kurser inom vattenrätt och miljörätt, PBL och andra regleringar.

Skatt, revision & ekonomi 
Ekonomikurser för revisorer, affärsjurister, ekonomer och konsulter. Ett axplock på utbildningar från detta utbildningsområde är: bolagsrätt, affärsjuridik och bokföringskurser. Vi erbjuder också certifiering inom koncernredovisning för dig som är extra skicklig.

Juridik – vårt största utbildningsområde
Många av våra utbildningar har någon form av juridisk inriktning, även om detta inte gäller alla. Vi ha exempelvis ett par kurser inom retorik, presentationsteknik och personligeffektivitet som riktar sig till alla yrkesverksamma. Men juridikkurser och juridisk inriktning är kärnan i vår verksamhet.

Ledarskap & kommunikation
Utbildningar för chefer och andra personer som i sitt arbete ställs inför situationer där tydligt ledarskap eller kommunikation är avgörande. Oavsett om du leder dagligen eller ska hålla ett föredrag hittar du här utbildningar som kommer göra dig tryggare och säkrare i din roll.

Bank, finans & försäkring 
Kompetensutveckling för rådgivare, tjänsteman, jurist eller dig som på annat sätt är verksam inom bank- och försäkringsbranschen. Vi erbjuder nyhetsdagar med uppdateringar inom det absolut senaste samt nischade kursdagar med djupdykningar i specifika frågor eller händelser.

Auktoriserade av Utbildningsföretagen 

Blendow Group AB är medlemmar i Utbildningsföretagen och har ett kvalitetsarbete som godkänts i enlighet med Utbildningsföretagens kriterier för kvalitetsauktorisation. Auktorisationen är en garanti för kvalitet och etik inom vuxenutbildning och som kursdeltagare kan du vara säker på att BG Institute har rutiner för kvalitetssäkring och för åtgärder i de fall klagomål ändå uppstår.

Läs mer om auktoriseringen: www.utbildningsforetagen.se


BG Institute är en del av Blendow Group 

Blendow Group är ett väletablerat svenskt företag som erbjuder produkter och tjänster inom juridisk kompetensförsörjning. Våra tjänster vänder sig i huvudsak till jurister och beslutsfattare som har behov av att hålla sig uppdaterade med juridisk information. Vi har under de senaste åren haft en mycket stark utveckling och är idag ett av Sveriges ledande företag inom vår nisch.

Läs gärna mer om oss och våra andra tjänster på blendow.se.

Dela sidan