BG Institute erbjuder

Sveriges främsta föreläsare

Marknadsledande utbildningsaktör

Auktoriserat utbildningsföretag

EU har pekat ut klimatförändringarna och miljöförstöringen som ett hot mot EU:s och världens fortsatta existens. Omställningen till en klimatneutral och cirkulär ekonomi går hand i hand med arbetet att uppnå en hållbar utveckling i enlighet med Agenda 2030. Hållbarhetsfrågor har härigenom blivit centrala för EU-samarbetet och ett omfattande och komplext regelverk som kommer att påverka hela marknaden håller på att ta form på hållbarhetsområdet.

I detta webbinar ger advokaterna Elsa Arbrandt och Sara Magnéli vid advokatfirman Cederquist en överblick över den regelutveckling som skett sedan EU-kommissionens handlingsplan för finansiering av hållbar tillväxt kom 2018. Nedslag görs i centrala delar som Taxonomin med dess gemensamma klassificeringssystem och rapporteringskrav, hur finansmarknadsaktörer och finansiella rådgivare ska integrera hållbarhet och ge information enligt Disclosureförordningen (SFDR), den omfattande hållbarhetsrapporteringen enligt Corporate Sustainability Reporting Direktive (CSRD) och status i förhandlingarna om direktivet om tillbörlig aktsamhet avseende miljö och mänskliga rättigheter (CSDDD). Vi kommer även att beröra hur företag får använda sig av klimat- och hållbarhetspåståenden i marknadsföring i ljuset av det inom EU föreslagna Green Claims Directive.

➡ Webbinaret är en fristående introduktion till den mer fördjupade kursen EU:s regelverk inom ESG och hållbarhet, som föreläsarna håller i BG Institutes regi den 23 oktober 2023.

Målgrupp:

Företagsanställda med ansvar för frågor kring bl.a. hållbarhet, compliance, investeringar, inköp och affärsrelationer. Webbinariet passar även bolagsjurister, advokater och jurister.

ANMÄLAN

Pris

Kostnadsfritt

INGA KURSTILLFÄLLEN

Den här kursen har för närvarande inga tillgängliga datum. Om du är intresserad av att delta så kan du skicka in en intresseanmälan nedan. Du meddelas när vi har fått ett flertal intressenter.

Du kommer ej att debiteras någon kostnad vid en anmälan.

Nu är anmälan till webbinariet stängt. Webbinariet kommer att livesändas den 22 september klockan 12:00 – 12:30. Under webbinariet har du även möjlighet att ställa frågor till föreläsaren via chatt. 

Du kommer att få en länk till det livesända webbinariet under eftermiddagen dagen före eller på förmiddagen samma dag som webbinariet sänds.

FÖRELÄSARE

presentation-board 2
 Image of
Elsa Arbrandt
Advokat och delägare
Läs mer
presentation-board 2
 Image of
Sara Magnéli
Advokat
Läs mer