Välkommen till en kurs i förhandlingsteknik i entreprenadprojekt under ledning av förhandlingsexperten Johan Lagerbielke.

Livesändning – kurstillfället den 18-19 november och 31 mars-1 april kommer även att livesändas via Zoom. För dig som väljer att delta på plats, medtag egen dator. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand.  Läs mer här!

Dag 1 Förberedelse inför förhandling, pris- och problemlösandeförhandlingar samt förhandlingens psykologi och kommunikationen med motparten

Vi kommer under dagen att lära oss grunderna i pris- och problemlösande förhandlingar samt grundläggande kommunikation i samband med förhandlingar.

Under den första kursdagen kommer fokus att ligga på förberedelse inför förhandling. En allmän, enkel och mycket användbar modell för förberedelse till förhandling kommer att introduceras. Förberedelsemodellen kommer ursprungligen från Harvard Law School och har vidareutvecklats vid Handelshögskolan i Stockholm.

Under dagen så får du träna dig på att förbereda dig utifrån den allmänna förberedelsemodellen. Förhandlingssimuleringarna den första kursdagen kommer inte ha något juridiskt innehåll. Syftet med detta är att fokus skall ligga på själva förhandlingstekniken och inte på den juridiska analysen som annars lätt kan hamna i förgrunden.

 

Dag 2 – Förhandling i samband med entreprenadprojekt

Under den andra kursdagen som handlar om förhandlingssituationer i samband med entreprenadprojekt så tittar vi på typiska förhandlingssituationer samband med dessa och tillämpar de arbetsmetodiker vi lärt oss under dag 1 på dessa situationer.

Hur bör man tänka vid förhandling i samband med ÄTA-arbeten? Hur gör man en tvistelösningsförhandlingsanalys? Hur bör man tänka i samband med dessa förhandlingar?

Övrigt:

Kursen är en interaktiv workshop och den bärande tanken är att deltagarna skall få med sig en strukturerad metod för sitt framtida förhandlingsarbete

Målgrupp:
Kursen passar alla som är verksamma inom entreprenadbranschen och då och då ställs inför situationer som kräver god förhandlingsförmåga.

Är ni flera från organisationen som är intresserade av denna kurs? Läs här för mer information om våra organisationsanpassade utbildningar.

Kursprogram

 • 08.30 – 09.00

  Inskrivning och frukost

 • 09.00 – 10.00

  Pass I

 • 10.15 – 12.00

  Pass II

 • 12.00 – 13.00

  Lunch (ingår i priset).

 • 13.00 – 14.30

  Pass III

 • 14.45 – 16.00

  Pass IV

 • 16.00 -

  Kursen avslutas.