Under hösten 2017 skakades vi av avslöjanden som löste av varandra inom olika branscher och samhällsområden. Flera kvinnor trädde under bland annat #metoo, #medvilkenrätt och #imaktenskorridorer fram för att berätta om sexuella trakasserier och övergrepp på arbetsplatsen. Samhället har gått igenom en revolution och många talar om ett före och ett efter #MeToo. Vi ordnar det här seminariet för att vi är angelägna om att lyfta frågan och som ledande företag inom juridisk kompetensförsörjning är det vår skyldighet att fortsätta utbilda i denna viktiga fråga.

Seminariet tar bland annat upp följande frågeställning;  Vilket ansvar har arbetsgivaren för att se till att det inte förekommer? Hur ska man hantera om det ändå uppstår? Och framförallt: hur ser vi till att vi får arbetsplatser fria från sexuella trakasserier?

Det finns ingen återvändo efter #Metoo. Du som är arbetsgivare eller personalansvarig måste ta sexuella trakasserier på allvar. Skaffa dig förutsättningar att förändra arbetsplatsen. Kom och ta del av en av de bästa svenska arbetsrättsjuristernas kunskap om juridiken kring sexuella trakasserier men framförallt hur den ska tillämpas av dig som ansvarig på arbetsplatsen.

För dig som arbetar med HR-frågor, jurist eller har personalansvar ordnar vi under våren ett kvällsseminarium där vi pratar #metoo med arbetsrättsadvokaten Åsa Erlandsson med fokus på vad arbetsgivaren kan, bör och ska göra för att motverka den här typen av beteende på arbetsplatsen. I vardagen är Åsa delägare och advokat på Setterwalls advokatbyrå. Utöver sin arbetsrättspraktik vet Åsa, med flera års erfarenhet som VD och managing partner för Setterwalls, hur det är att tillämpa arbetsrätten ”på riktigt”.

Innan seminariet börjar får du möjlighet att mätta magen med en lättare kvällssmörgås och möta dina branschkollegor. Därefter kommer Åsa att hålla ett interaktivt 90-minuters seminarium kring vad som gäller vid sexuella trakasserier på arbetsplatsen. Du kommer självklart ha möjlighet att ställa frågor, dela erfarenheter och funderingar kring kvällens ämne.  Efter seminariet bjuds det på lättare förtäring och bubbel där du får tillfälle att mingla med de andra deltagarna samt ställa frågor direkt till Åsa.

Har du frågor du gärna vill ta upp under seminariet är du varmt välkommen att inkomma med dina frågor i förväg.

Observera! Antalet deltagare är begränsat!

Målgrupp:
HR-chefer och andra med ansvar för personalfrågor eller jurister och andra med rådgivande befattningar

 

 

Kursprogram

 • 17:15 – 17:45

  Inskrivning och kvällsmörgås

 • 17:45 – 19:15

  Föreläsning
  Vilket ansvar har arbetsgivaren för att se till att det inte förekommer? Hur ska man hantera om det ändå uppstår? Och framförallt: hur ser vi till att vi får arbetsplatser fria från sexuella trakasserier?

 • 19:15 – 20:00

  Mingel med lättare förtäring