BG Institute erbjuder

Sveriges främsta föreläsare

Marknadsledande utbildningsaktör

Auktoriserat utbildningsföretag

Välkommen till ett aktuellt webbinarium om NIS2, det nya direktivet kring nätverks- och informationssäkerhet, som EU:s medlemsländer ska ha implementerat senast i oktober 2024. Allt fler företag träffas av lagen och kraven på de som träffas blir fler. De som träffas av reglerna behöver vidta lämpliga åtgärder inom områden som till exempel hantering av cyberrisker och incidenthantering för att inte riskera omfattande ekonomiska sanktioner.

NIS-direktivet ställer höga krav på säkerhet i nätverk och informationssystem och medför ett antal viktiga förändringar inom cybersäkerhet. Reglerna kommer nästa år att omfatta ännu fler och gäller såväl privata som offentliga leverantörer av samhällsviktiga tjänster och vissa digitala tjänster. Även kraven utökas, till exempel kommer ekonomiska sanktioner att tillämpas i hela EU mot företag och organisationer som inte följer NIS2, baserade på företagens globala omsättning.

Under webbinariet, som leds av Anges Hammarstrand och Louise Sundström, går vi igenom när NIS-lagen (såväl NIS1 som NIS2) gäller och vad kraven i lagstiftningen innebär. Vi lägger särskilt fokus på incidentreglerna och hur rapportering ska ske. Vi går även igenom hur lagen förhåller sig till andra angränsande lagstiftningar som GDPR.

Agnes Hammarstrand och Louise Sundström är båda verksamma på Advokatfirman Delphi. Agnes är partner och advokat och anses vara en av Sveriges främsta inom IT/tech och e-handelsjuridik. Louise är även hon advokat och specialiserad inom e-handelsjuridik.

Missa inte heller det kostnadsfria webbinariet om incidenthantering.

Som kursdeltagare får du kunskap om:

  • Vad innebär NIS2?
  • Träffas ni av lagen?
  • Vad behöver ni göra?

Syfte:

Lära sig om NIS2 och vad lagen innebär.

Målgrupp:

IT-chefer, vd, ledningsgrupp, CIO, CISO, jurister, marknadschefer, dataskyddsombud

Frågor om kursen?

Telefon: 08-579 366 00
E-post: info@bginstitute.se
Kontakt: Kontakta oss

ANMÄLAN

Pris

Kostnadsfritt

Kurstillfällen

Stockholm

16 Okt 2023

Webbinarium

Platser finns

Webbinariet hålls måndag den 16 oktober kl. 12.00-12.45

Du kommer att få en länk till det livesända webbinariet under eftermiddagen dagen före eller på förmiddagen samma dag som webbinariet sänds.

Webbinariet startar klockan 12:00 den 16 oktober och kommer att pågå drygt 45 minuter.

FÖRELÄSARE

presentation-board 4
 Image of
Agnes Hammarstrand
Partner & advokat
Läs mer
presentation-board 2
 Image of
Louise Sundström
Advokat
Läs mer