Kostnadsfritt webbinarium med Johan Eriksson den 5/6 - Förhörsstrategier

– Jag går väldigt många kurser, inom flera olika områden, därför har Kompentensabonnemanget hos BG Institute blivit så oerhört förmånligt för mig. Dels går jag kurser inom juridik, vilket jag behöver för mitt arbete och dels går jag kurser i bland annat ledarskap och kommunikation, för att det ger mig en djupare förståelse för både mig själv och mina klienter, berättar advokat Anna Massarsch

En riktig favorit var kursen i självledarskap, berättar Anna.
– Jag gick kursen förra hösten och den har verkligen hjälpt mig ta tag i ovanor. Den fick stor påverkan både för jobb och på privat plan. Bara någon dag efter den kursen bokade jag in mig hos en hälsocoach och jag har ändrat mitt levnadssätt och fått ihop livspusslet på ett annat sätt.

När det kommer till kurser inom juridisk så var kursen i Advokatetik extremt matnyttig tycker Anna.
– Den var rakt på sak gällande hur du ska agera och gav konkreta tips och verktyg.

Det låter som att du är väldigt vetgirig?

– Ja, säger Anna och skrattar. Min sambo sa nyligen att: ”Anna, du bokar ju in dig på allt!”

Just nu är Annas mål att lära sig mer inom brottmål och även öka sina kunskaper kring narkotikabrott.
– Att utbilda sig är verkligen så viktigt när det gäller att vara förberedd inför ett mål, vara i framkant och ligga steget före. När man är mitt uppe i målet är det svårt att hinna förkovra sig. Att ha kunskaperna i bakhuvudet gör det så mycket enklare, menar Anna.

Brukar du välja att gå fysiskt i kurslokal eller online?

– Jag gillar bäst att gå på kursen på plats, att vara där. Jag har nog gått uppåt 20 kurser hos BG Institute och gått fem kurser online eller tittat i efterhand. Koncentrationen blir lite sämre och det är lätt att man passar på att göra något annat när man är hemma och bara är med digitalt. Det blir också så att jag kanske inte ställer lika många frågor som när jag är på plats. Då får man även chans att prata med föreläsaren och de andra deltagarna och ställa frågorna lite mer inofficiellt. Men givetvis finns det fördelar med att ta en kurs digitalt. En e-kurs lyssnade jag till och med på när jag var ute med hunden, och det är praktiskt och tidsbesparande.

Anna berättar även att hon brukar passar på att ladda ner åhörarkopior och annat kursmaterial. Hon tycker att materialet är värdefullt och att det är bra att han till hands och kunna plocka fram när man behöver läsa på om något.

Du har vårt Kompentensabonnemang. Vad tycker du om det?

– Jag förstår inte att inte alla har det! säger Anna med eftertryck. Det är prisvärt och jag kan gå hur många kurser som helst. Inte bara de inom juridik, utan alla kurser. På så sätt säkerställer jag min kompetens. I mitt jobb är det omöjligt att hinna läsa på om alla rättsfall men på dessa utbildningar får jag det serverat på fat. Jag får dessutom reda på sånt som inte är så lätt att läsa sig till, eftersom föreläsarna är så insatta och kan delar med sig av sin kunskap.

Anna är tacksam för att många föreläsare ger möjligheten att kursdeltagarna kan kontakta dem efter kursen. Hon anser att det är otroligt fördelaktigt även om hon hittills bara har använt sig av den möjligheten en enda gång, trots alla kurser hon har gått.

– Som sagt, jag förstår inte att inte alla har kompentenspaketet – man ska inte snåla med att ta till sig kunskap. Det är lättinvesterade pengar och en trygghet att jag håller mig uppdaterad och steget före.

Du gick påföljdskursen för kvinnor på Ellery Beach House, vad tyckte du om det?

– Det var en väldigt rolig kurs. Jag gillar det sociala kring kursen. Man umgås mer under avslappnade former och det finns stora möjligheter att prata med föreläsare och skapa nya kontakter.

Anna menar att det nätverk man skapar med personer som arbetar med liknande saker, är oerhört värdefullt. Och det är något man gör när man är på plats.

Om Anna Massarsch

Anna har haft egen advokatbyrå sedan 2020 och arbetat på humanjuridiska advokatbyråer i mer än tio år. Hon har en bakgrund inom mänskliga rättigheter.

Anna tog sin juristexamen vid Stockholms universitet 2001 och satt efter det ting vid Södertälje tingsrätt. Därefter arbetade hon på Utlänningsnämnden, och senare som handläggare vid Fonden för mänskliga rättigheter. Hon har en EU-sponsrad masterexamen i demokrati och mänskliga rättigheter.

Dela sidan

Del av Blendow Group (org nr: 556744-7858)
Gå till Blendow Group

 © 2023 BG INSITUTE