Vi är många som oroas och upprörs över Rysslands angrepp mot Ukraina. Många miljoner människor kommer att behöva skydd och hjälp de närmaste månaderna. Vissa av dessa kommer att söka skydd i Sverige. BG Institute bjuder därför in till detta extrainsatta kostnadsfria webbinarium med föreläsaren Peter Lindahl.

EU har beslutat att aktivera massflyktsdirektivet, vilket innebär att många av de som kommer hit från Ukraina automatiskt har rätt till ett tidsbegränsat uppehålls- och arbetstillstånd. Detta gäller inte alla. Reglerna om vem som får arbeta och vilka åtgärder du som arbetsgivare måste vidta kan upplevas krångliga. Det räcker emellertid att följa några enkla steg vid rekryteringen för att säkerställa att alla krav efterlevs.

Föreläsare:

Peter Lindahl, advokat och delägare på Lewis Langley & Partners Advokatbyrå.

Peter har mångårig erfarenhet av arbetstillstånd och förflyttning av arbetskraft både till och från Sverige inom internationella koncerner. Han har undervisat HR-personal samt andra advokater och jurister i tillståndsfrågor. Han anlitas regelbundet som författare till advokatsamfundets remissyttranden gällande arbetstillstånd, däribland förslagen ”Ett förbättrat system för arbetskraftsinvandring” (SOU 2021:5) samt ett förbättrat system mot arbetsexploatering (SOU 2021:88) som presenterades av Regeringen förra året.

Som deltagare får du kunskap om:

  • Vem som automatiskt har rätt till uppehålls- och arbetstillstånd enligt EU:s massflyktsdirektiv
  • Vad som gäller för de som inte har rätt till ett automatiskt tillstånd
  • Hur man säkerställer att den arbetssökande har rätt att arbeta
  • Vad som krävs av en arbetsgivare för att uppfylla dokumentationsskyldigheten
  • Hur man uppfyller anmälningsskyldighet till Skatteverket
  • Hur man uppfyller anmälningsskyldighet till Migrationsverket

Omfattning/längd:

60 minuter inkl frågestund

Målgrupp:

Företagsledare, HR-chefer eller HR-personal, jurister och advokater eller den som i annan roll arbetar med migrationsrättsliga tillståndsfrågor som representant för arbetstagare och arbetsgivare.

Förkunskaper/nivå:

Kursen är riktad till dig som helt saknar kunskap om det migrationsrättsliga regelverket såväl som dig som har en översiktlig kunskap men vill ha fördjupad kunskap om vad som gäller specifikt för personer som flytt från Ukraina.

Webbinariet genomförs den 25 april klockan 14:00 och pågår fram till ca. 15:15.

Anmälan till livesändningen av webbinariet är nu stängd. 

Vill du få information om kommande kostnadsfria evenemang?

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Consent(Obligatoriskt)

Dela sidan

Del av Blendow Group (org nr: 556744-7858)
Gå till Blendow Group

 © 2023 BG INSITUTE