Kostnadsfritt webbinarium den 22/8 - Utmaningar som ny chef

BG Institute har nu släppt den senaste versionen av ÅKU (Årlig Kunskapsuppdatering) för Swedsec-anslutna företag. I årets version behandlas aktuella ämnen som exempelvis inflation, cybersäkerhetsstyrning, produktstyrning och hållbarhet.

–  För andra året i rad kan nu utbildningen genomföras hos BG Institute och vi är oerhört stolta över att vara en de tre utbildningsaktörer som tillhandahåller denna viktiga tjänst, säger Martin Warne, Affärsområdeschef för BG Institute.

Syftet med den årliga kunskapsuppdatering (ÅKU) är att säkerställa att licenshavare har aktuella och relevanta kunskaper. Utbildningen genomförs via BG Institutes digitala plattform med inlogg via bank-id, vilket gör att licenshavaren kan sitta på valfri ort och studera. Den inkluderar även kontrollfrågor inom de ämnen som Swedsecs prövningsnämnd har fastställt. En Swedsec-licens förblir aktiv så länge som licenshavaren är anställd hos eller arbetar åt ett Swedsec-anslutet företag och genomför den årliga kunskapsuppdateringen (ÅKU).

–  Utbildningarna har tagits fram ihop med experter inom respektive område. Bland dessa syns Maria Landeborn, från Danske Bank och Johanna Englund från Morningstar, berättar Martin Warne.

Prövningsnämnden, som är utsedd av Swedsec, ansvarar för att ta fram kunskapskraven och för att licensieringstesterna går i linje med dem. De Swedsec-anslutna företagen ska kunna säkerställa att alla anställda uppfyller kraven och försäkra sig om att de håller sina kunskaper uppdaterade. Med BG Institutes ÅKU sker detta på ett smidigt och användarvänligt sätt för både användare och administratör på respektive företag.

Om en person med aktiv licens inte genomför sin årliga kunskapsuppdatering (ÅKU) senast den 30 november 2023, måste företaget sätta licensen vilande och personen får inte fortsätta att arbeta med licenspliktig verksamhet förrän ÅKU är genomförd och inrapporterad.

Dela sidan

Del av Blendow Group (org nr: 556744-7858)
Gå till Blendow Group

 © 2023 BG INSITUTE