Kostnadsfritt webbinarium den 22/8 - Utmaningar som ny chef

– Jag önskar att jag hade tid att gå alla era kurser, säger Disa Blomfeldt med eftertryck. Jag är verkligen nöjd med utbildningar jag gått och ni håller en otroligt hög nivå, både på föreläsare och innehåll.

Disa är tydlig med att hon ser att BG Institute kan säkerställa den egna kompetensnivån på frågor som berör hennes dagliga arbete som HR-chef på Bengt Dahlgren Stockholm AB. En roll som hon förklarar att på senare tid och äntligen blivit affärsnära. Det är viktigt att på ett enkelt sätt kunna hålla sig uppdaterad inom sitt område

– Kontinuerliga uppdateringar och påfyllnad bidrar såklart till ökad helhetssyn vilket gör att jag känner mig bättre rustad i alla delar kopplat till mitt arbete, i allt från det mer traditionella HR-arbetet rekrytering och onboarding till arbete i ledningsgrupp och externa uppdrag.

Disa gick nyligen kursen till certifierad styrelseledamot där allt ifrån bolagsstyrningsmodell, finansiering, riskhantering, hållbarhetsfrågor och styrelsens personliga ansvar ingår.

– En väldigt intressant utbildning som gav väldigt mycket och som verkligen var en utmaning avseende certifieringen, spännande! Men jag kände att allt var applicerbart när jag kom tillbaka till mitt arbete, så man får mycket ”pang för pengarna” hos er,  säger Disa Blomfeldt.

Föreläsarna hos BG Institute är experter i sina ämnen och brinner ofta för att förmedla rätt kunskaper.

– Ni har lyckats göra en förbaskad bra match med rätt föreläsare på rätt kurs och även när det är fler som föreläser tillsammans kompletterar de varandra på ett suveränt sätt, menar Disa.

När det kommer till att gå kursen i BG Institutes lokaler på Östermalm eller vara med på distans säger Disa att hon föredrar att vara på plats.

– Det är absolut bättre att vara på plats, det handlar mycket om en känsla, att lyssna in och interagera med andra vilket gör att det känns enklare att ställa frågor. Men det är fantastiskt att tekniken att vara med på distans finns och föreläsarna är duktiga på att fånga upp de digitala deltagarna. En stor eloge till föreläsarna för att de snyggt kan balansera mellan digitalt och klassrum, det kan inte alltid vara så enkelt.

BG Institute har över 300 kurser per år och som innehavare av Kompetensabonnemang Premium kan man gå samtliga. Med ett så stort utbud kan det nästan upplevas som ett lyx-problem att välja vad man ska gå.

– Jag såg ju nyligen att det ingår massor av e-kurser också som är mindre omfattande och kan tas del av närsomhelst. Jag hade missat att de ingick i abonnemanget. Det blev som Pandoras ask, och nu kan jag även gå intressanta kurser som kanske man inte tänker tillhör mitt yrkesområde men som faktiskt generar nytta för mitt yrkesutövande och även för bolaget i sin helhet och även medarbetarupplevelsen. Annars går jag primärt de kurser som ligger inom HR som arbetsrätten som nyhetsdagar, rehabilitering och HR- och ledarskap. Jag är väldigt nyfiken som person och gillar att ha koll överlag och hos er så kan jag lugnt säga att jag får en stor del av min nyfikenhet stillad.

Dela sidan

Del av Blendow Group (org nr: 556744-7858)
Gå till Blendow Group

 © 2023 BG INSITUTE