En ny undersökning från Unionen visar att behovet av kompetensutveckling och vidareutbildning är stort hos privatanställda tjänstemän. De flesta anser att de behöver vidareutbildning de närmaste åren för att hålla sig attraktiva på arbetsmarknaden. Utan kompetensutveckling av personalen riskeras även företagens konkurrenskraft.

– Utan rätt kompetensutveckling riskeras såväl företagens konkurrenskraft som den enskildes trygghet och utveckling i arbetslivet. Kompetensutveckling är avgörande för att vi ska kunna genomföra den nödvändiga omställningen till ett hållbart samhälle, säger Unionens ordförande Martin Linder, i ett pressmeddelande.

Hittar inte utbildning som motsvarar behoven
Högskolor och universitet har idag inte rätt förutsättningar för att möta den stora efterfrågan på utbildning som finns från redan yrkesverksamma. Enligt Kompetensbarometern, som är Unionens årliga undersökning om kompetensutveckling tror en tredjedel av de privatanställda tjänstemännen att de kommer att behöva vidareutbilda sig för att stärka sin kompetens. 30 procent har sökt utbildning på högskola under de senaste fem åren, men bara tre procent har gått en utbildning och de flesta anser att det är svårt att hitta utbildningar som går att kombinera med arbetet, samt att de inte hittat någon utbildning som motsvarar deras behov.

Var och när du vill, hos BG Institute
Hos oss hittar du effektiva utbildningar för yrkesverksamma inom juridik, HR, fastighet, skatt, revision, bank, finans, försäkring och ledarskap. Du väljer själv om du vill gå våra kurser på distans eller på plats hos oss. Vi har även ett stort urval av e-kurser som gör att du kan studera när du vill och var du vill. Kanske passar det dig att titta och lyssna när du sitter på en buss eller ett tåg på väg till jobbet, eller sent på kvällen när det är lugnt. När du väljer att gå våra utbildningar i våra fina kurslokaler på Östermalm i Stockholm – träffar du andra i samma yrkesroll som du själv och på det sättet skapa nya kontakter.

Dela sidan

Del av Blendow Group (org nr: 556744-7858)
Gå till Blendow Group

 © 2023 BG INSITUTE