Årets branschgemensamma ÅKU 2023, för dig som arbetar på ett Swedsec-anslutet företag inom Bank & Finans, ger dig alla kunskaper som behövs för att bibehålla din licens. Oavsett om du har licens som Rådgivare, Specialist, Informationsgivare, Bolån eller Ledning & kontrollfunktioner ger ÅKU de kunskaper du behöver.

Vi erbjuder dig en kunskapsresa som du själv avgör tidsåtgången för. Genom möjligheten att hoppa över det du redan kan och repetera sådant som är mer komplicerat, blir din ÅKU flexibel och anpassas efter din licens samt dina behov. Dina uppdaterade kunskaper testas och säkerställs i flera mindre kunskapsprov under utbildningens gång.

Läs mer om ÅKU på Swedsecs hemsida.

Vi erbjuder dig en kunskapsresa som du själv avgör tidsåtgången för. Genom möjligheten att hoppa över det du redan kan och repetera sådant som är mer komplicerat blir din ÅKU flexibel och anpassas efter din licens samt dina behov. Dina uppdaterade kunskaper testas och säkerställs i flera mindre kunskapsprov under utbildningens gång.

Är ni ett större antal användare – hör av er till oss för en skräddarsydd offert.

SwedSecs licensiering och tillhörande kompetenskrav har funnits i snart 20 år. Vi på BG Institute har levererat utbildningar till krävande och kvalificerade målgrupper ännu lite längre än så. Tack vare vår långa erfarenhet inom utbildningsbranschen vet vi hur man skapar de bästa förutsättningarna för ett företags och en individs kompetensutveckling. Vi blandar olika lärometoder och inslag för att skapa en så dynamisk, varierande och utvecklande utbildningsmiljö som möjligt. Allt för att ni ska känna er trygga och nå era uppsatta mål.

ÅKU 2023 innehåller totalt 13 avsnitt. De är uppdelade i repetitionsämnen, nyheter och etikfall:

Reptitionsämnen:

 • Amorteringsregler
 • Uppskovsregler vid bostadsförsäljning
 • Gåvor med stöd av fullmakt
 • Banksekretess dödsbo
 • Livsval påverkar framtida pensionsnivå
 • Inflation
 • Produktstyrning
 • Aktieblankning

Nyheter:

 • Tryggare bostadsrätt
 • Cybersäkerhetsstyrning
 • Fondtorget i premiepensionssystemet
 • Hållbarhet

Etik:

 • Intressekonflikter vid försäljning av egna produkter

Utbildningen är framtagen tillsammans med en rad olika ämnesexperter som har sett till att innehållet är både korrekt och intressant, bland annat:

– Bidita Kjellander, Development Manager på Sustainalytics
– Maria Landeborn, sparekonom och senior strateg på Danske Bank
– Josefine Holmgren, chefsjurist på Lawly
– Marie Wessel, advokat på Lindskog Malmström Advokatbyrå
– Peter Berg, redovisningsexpert
– Marlene Runsten, kreditspecialist

Utbildningen är helt webbaserad och genomförs därifrån man helst önskar: datorn, läsplattan eller mobilen.

Utbildningsplattform

Med vår utbildningsplattform får både administratör och licenshavare ett flexibelt och lättanvänt verktyg. Plattformen är tillgänglig både från dator och mobil. Inloggning sker enkelt och säkert via Bank-ID, vilket gör att du inte behöver hålla koll på användarnamn och lösenord.

Plattformen tillhandahåller ingående statistik som gör att man på ett enkelt och effektivt sätt kan fånga upp utbildningsbehov i organisationen. Det finns även möjlighet att ladda upp andra externa utbildningar på plattformen. Därtill kan man exempelvis på ett smidigt sätt tillhandahålla egna interna utbildningar och rutiner till de anställda och säkerställa att hela organisationen tar del av dessa.

Skräddarsydd ÅKU 2023

Om det finns behov för flera personer på företaget att fördjupa sig inom någon eller några av ÅKU 2023:s delar kan vi även sätta samman en mer ingående uppdatering skräddarsydd för er. Det går också att få en särskilt anpassad utbildning inom andra ämnen så som exempelvis interna regelverk, policys eller företagsnyheter. Oavsett hur ert behov ser ut, så ser vi alltid till att hjälpa er.

ÅKU 2023 lanseras i början av juni men välkommen att anmäl dig redan nu.

Vill du ha tillgång till ÅKU 2022 vänligen kontakta oss.

Frågor om kursen?

Telefon: 08-579 366 00
E-post: info@bginstitute.se
Kontakt: Kontakta oss

ANMÄLAN

Pris

1.495 kr (exkl. moms)

Ingår ej i Kompetensabonnemang

Läs mer

Prisgaranti

Vi erbjuder alla nya kunder en prisgaranti, som innebär att vi garanterar en förmånligare offert jämfört med det ni betalar idag.