Sveriges främsta föreläsare

Kostnadsfria webbinarier

Auktoriserat utbildningsföretag

Välkommen att delta på vårt kostnadsfria webbinarium om den just nu högaktuella frågan: Vems är vattnet? Föreläsare är Olle Nordberg, som till vardags är områdesansvarig stadsutvecklare på kommun, och en av BG Institutes mest uppskattade föreläsare inom samhällsbyggnad.

Det regnar mer och mer och flertalet är de som drabbats av översvämningar, men vems är vattnet? Eller snarare vems ansvar är det att hantera regn av olika återkomsttid? Här gör vi en inflygning i ämnet från nattdaggen till monsunregn. Vilken skillnad är det för nya områden respektive de områden som byggdes ut för flera hundra år sedan?

Vill du fördjupa dig? I höst föreläser Olle på kurserna Dagvatten tar ingen hänsyn till administrativa gränser samt Vattentjänstlagen i stadsbyggande.

Som deltagare får du en översikt över:

  • Vem ansvarar för vilket regn
  • Kommunens olika roller från VA-huvudman till Markägare
  • Fastighetsägarnas ansvar

Målgrupp:

Planarkitekter, Försäkringsförmedlare, VA-ingenjörer, Exploateringsingenjörer, Kommunpolitiker och alla intresserade av regnvatten

Syfte:

Skapa en grundläggande förståelse för skillnaden mellan nattdagg, återkommande regn och extrema regn samt kommunens olika roller och vilket ansvar kommunen har för att hantera regn med olika återkomsttid.

Frågor om kursen?

Telefon: 08-579 366 00
E-post: info@bginstitute.se
Kontakt: Kontakta oss

ANMÄLAN

Pris

Kostnadsfritt

Kurstillfällen

28 Jun 2024

Webbinarium

Platser finns

Webbinariet hålls den 28 juni kl. 12.00-12.35

Du kommer att få en länk till det livesända webbinariet under eftermiddagen dagen före eller på förmiddagen samma dag som webbinariet sänds.

FÖRELÄSARE

presentation-board 3
 Image of
Olle Nordberg
Områdesansvarig stadsutvecklare
Läs mer

Ingår i Kompetensabonnemang

Läs mer