Välkommen att delta på ett aktuellt webbinarium kring internationella skattefrågor för dig som har eller ska ha personal utanför Sverige.

Allt fler företag har anammat den flexibla och ibland även globala arbetsplatsen. Flera arbetsgivare söker arbetskraft utanför Sveriges gränser, eller låter personal arbeta utomlands. Med möjligheten att ha sin personal på plats även utanför Sveriges gränser kommer också ökade krav på arbetsgivaren att säkerställa hanteringen kring exempelvis skatt och socialavgifter samt hur det påverkar skattesituationen för bolaget.

Detta webbinarium ger dig som deltagare en överblick över de vanligaste skattefrågorna som företag bör ha koll på inför planeringen av att ha medarbetare i andra länder, dvs. vad en svensk arbetsgivare där arbetstagaren (antingen svensk eller utländsk individ) arbetar på distans i ett annat land bör tänka på. Det rör sig både om beskattningskonsekvenser för den anställde men också för det svenska bolaget. Vi kommer att utgå från det svenska regelverket och berör relevanta svenska rättsfall och ställningstaganden samt vissa internationella regelverk/riktlinjer såsom kommentarer till OECD:s modellavtal.

Som deltagare får du kunskap om:

  • Beskattningskonsekvenser för anställda
  • Socialförsäkringstillhörighet
  • Risker kring skattemässiga fasta driftställen
  • Skattemässigt arbetsgivaransvar

Målgrupp:

Redovisnings- och lönekonsulter, revisorer, och rådgivare samt skatteansvarig, CFO och HR.

Syfte/mål med utbildningen:

Som deltagare får du en överblick över vad man som svensk arbetsgivare behöver tänkta på gällande skattekonsekvenserna (inkomstskatt och socialförsäkring) vid utsändning/arbete i annat land än Sverige för att på så sätt i förväg planera och minimera eventuella risker.

Frågor om kursen?

Telefon: 08-579 366 00
E-post: info@bginstitute.se
Kontakt: Kontakta oss

ANMÄLAN

Pris

2.490 kr (exkl. moms)

Kurstillfällen

Stockholm

17 Nov 2022

Webbinarium

Platser finns

Ingår i Kompetenspaket

Läs mer

Webbinariet kommer att livesändas den 17 november klockan 13:00 – 14:30. Under webbinariet har du även möjlighet att ställa frågor till föreläsarna via chatt. Efter genomförandet kommer du få tillgång till en inspelad version i 30 dagar. 

FÖRELÄSARE

presentation-board 1
 Image of
Joachim Gustafsson
Skattejurist
Läs mer
presentation-board 1
 Image of
Maria Malm
Skattejurist, Auktoriserad skatterådgivare
Läs mer