Erbjudande till alla nya kunder - koden sommar2024 ger 30 % rabatt på din första bokning och gäller hela kursutbudet

Full Range Leadership är en ledarskapsteori som fokuserar på hur olika ledarskapsstilar påverkar prestationen hos medarbetare och team och hur du kan optimera resultaten.

Olika situationer kräver olika ledarskapsstilar. Full Range Leadership omfattar tre olika stilar – transformativt, transaktionellt och passivt låt-gå-ledarskap. Detta ger teorin en bredare ram för att förstå och tillämpa ledarskap i olika sammanhang.

Fokus på motivation och inspiration
Det transformativa ledarskap är en viktig del i Full Range Leadership. Denna ledarskapsstil fokuserar på hur du skapar motivation och inspiration och får ditt team att att överträffa sina egna förväntningar och utveckla en starkare självständighet genom att utmana dem.

Full Range Leadership betonar att ledarskapsstilen bör anpassas till specifika situationer och individers behov. Genom att vara flexibel kan du som ledare bättre möta utmaningar och stödja sina team på ett effektivt sätt.

Missa inte vårt kostnadsfria webbinarium: Full Range Leadership – Så skapar du ett högpresterande arbetsteam

Tre fördelar med Full Range Leadership

  1. Ökad prestation

Forskning har visat att transformativt ledarskap är kopplat till förbättrad prestation och ökad innovation. Genom att uppmuntra till kreativitet och utmanande tankegång kan ledare skapa en miljö där teamet blomstrar.

  1. Ökad förtroende och engagemang

Genom att tillämpa transformativa och transaktionella aspekter av ledarskapet kan ledare bygga starka relationer med sina team. Detta kan leda till ökat förtroende och engagemang, vilket i sin tur kan påverka positivt på arbetsprestationen och trivseln i organisationen.

  1. Färre konflikter

Genom att använda olika aspekter av ledarskapet på lämpliga sätt kan ledare minska konflikter och motstånd inom organisationen. Genom att förstå och möta medarbetarnas behov kan ledare bygga en mer samarbetsvillig och positiv arbetsmiljö.

Genom att medvetet använda olika aspekter av ledarskapet i olika situationer kan ledare bli mer effektiva och skapa en optimal arbetsmiljö för sitt team.

Dela sidan

Del av Blendow Group (org nr: 556744-7858)
Gå till Blendow Group

 © 2023 BG INSITUTE