Välkommen att delta på vårt nya kostnadsfria webbinarium om det nya studiestödet den 31 maj klockan 14:00-15:00 med arbetsgivarkonsulten Georg Frick.

Upp till 33 812 kr i månaden för att pausa arbetet och studera?

Omställningsstudiebidraget innebär i praktiken att du kan studera på heltid och samtidigt få upp till 21 298 kr (räknat på 2022 års prisnivå.) i studiebidrag. Utöver detta kommer du även att kunna ta ett studielån på upp till 12 514 kr (räknat på 2022 års prisnivå.). Detta innebär alltså att många som väljer att ta paus från arbetet för att studera, kommer att kunna behålla ungefär samma inkomst under studietiden.

Omställningsstudiestödet (OSS) är ett nytt parallellt studiestöd för yrkesverksamma som syftar till att stärka arbetstagares ställning på arbetsmarknaden och göra det lättare att ställa om i arbetslivet. Omställningsstudiestödet är en del av den kommande förändringen på arbetsmarknaden som Riksdagen kommer att fatta beslut om (Grundläggande omställnings- och kompensstöd – för flexibilitet, omställningsförmåga och trygghet på arbetsmarknaden) under våren 2022.

Omställningsstudiestödet kan sökas för alla svenska utbildningar som ger rätt till studiemedel. Det kan till exempel vara utbildningar på universitet eller högskola, Komvux, folkhögskola eller yrkeshögskola. Även utbildningar som en omställningsorganisation finansierar kan ge rätt till omställningsstudiestöd.

Detta webbinarium fokuserar på vad detta nya studiestöd innebär i praktiken – och vad du som arbetsgivare och/eller HR-ansvarig behöver tänka på.

Som deltagare får du kunskap om:

  • Kvalifikationskrav för att söka stöd
  • Åldersgränser
  • Omställningsbidrag och omställningsstudielån
  • Maxtid för stöd
  • Ansvarig myndighet

Syfte/mål med webbinariet:

Syftet med webbinariet är att ge dig som deltagare kunskap om vad det nya studiestödet innebär i praktiken.

Målgrupp:

Webbinariet vänder sig till dig som i din professionella roll kommer i kontakt med olika omställningssituationer, såväl interna som externa.

Webbinariet genomförs den 31 maj 14:00 och pågår fram till ca. 15:00.

Anmälan till livesändningen av webbinariet är nu stängd.

Dela sidan

Del av Blendow Group (org nr: 556744-7858)
Gå till Blendow Group

 © 2023 BG INSITUTE