Entreprenadavtalets svåra frågor – i praktiken
Betyg 4,46 av 5.0
I kursen om entreprenadavtalets svåra frågor står praktisk tillämpning i fokus. Innehållet riktar sig till dig som är beställare, entreprenör eller konsult och juridiskt insatt.
Kursdeltagare har vid senaste genomförandet givit kursen snittbetyget 4,46 av 5,0
Vid entreprenadavtal och genomförande av entreprenader uppkommer tolkningsfrågor. Ofta framkommer även omständigheter som varken beställare eller entreprenör kände till eller hade räknat med. Detta leder till diskussioner och ibland tvister.
I den här kursen går vi igenom ofta förekommande frågor inom entreprenadrätten och du får ökad kunskap om hur du kan lösa dem. Du får även tips på hur du med hjälp av rätt utformade avtal kan undvika fallgropar.
Under kursen behandlas praktiska typfall. Som deltagare bör du ha förkunskaper inom entreprenadrätt för att få ut mesta möjliga av dagen.
Vid kursen får du som kursdeltagare veta mer om:
- Allmänna principer för avtalstolkning
- Kontraktsåtagandets omfattning vid utförandeentreprenad och totalentreprenad, ansvar för lämnade uppgifter och egna tekniska lösningar
- Reglering av ÄTA-arbeten, formaliaregler
- Reglering av hinder och störningar, underrättelseregler
- Garanti- och felansvar, genomförande av besiktningar
- Regler om äganderätt och praktisk hantering av konkurser
Målgrupp
Advokater och jurister, beställare, entreprenörer och konsulter som är juridiskt insatta samt andra som arbetar med upphandling och genomförande av entreprenader.
Är ni flera från organisationen som är intresserade av denna kurs? Läs här för mer information om våra organisationsanpassade utbildningar.
08.30 – 09.00
Inskrivning och frukost
09.00 – 10.15
Pass I
Metoder för avtalstolkning.
Allmänna tolkningsregler.
10.15 – 10.30
Fikapaus
10.30 – 11.45
Pass II
Kontraktsåtagandets omfattning, tillämpning av tolkningsreglerna i AB 04 och ABT 06. Ansvar för lämnade uppgifter och tekniska lösningar.
11.45 – 12.45
Lunch (ingår i priset)
12.45 – 14.15
Pass III
Reglering av ÄTA-arbeten, formaliaregler. Reglering av hinder och störningar, underrättelseregler, krav på dokumentation.
14.15 – 14:30
Fikapaus
14.30 – 16:00
Pass IV
Entreprenörens garanti- och felansvar. Genomförande av besiktningar, överbesiktning. Regler om äganderätt, praktisk hantering av konkurser.
16.00–
Kursen avslutas
Frågor om kursen?
Telefon: 08-579 366 00
E-post: info@bginstitute.se
Kontakta oss
ANMÄLAN
Pris
9.500 kr (exkl. moms)
Kurstillfällen
Stockholm
14 Maj 2024
Livesändning
Kurslokal:
BG Institute
On Demand
T.o.m. 14 Jun 2024
Utbildningstimmar: 6
Ingår i Kompetensabonnemang
Kurstillfället den 22 februari kommer även att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand.