I kursen om entreprenadavtalets svåra frågor står praktisk tillämpning i fokus. Innehållet riktar sig till dig som är beställare, entreprenör eller konsult och juridiskt insatt.


Kursdeltagare har vid senaste genomförandet givit kursen snittbetyget 4,46 av 5,0 ⭐


Vid entreprenadavtal och genomförande av entreprenader uppkommer tolkningsfrågor. Ofta framkommer även omständigheter som varken beställare eller entreprenör kände till eller hade räknat med. Detta leder till diskussioner och ibland tvister.

I den här kursen går vi igenom ofta förekommande frågor inom entreprenadrätten och du får ökad kunskap om hur du kan lösa dem. Du får även tips på hur du med hjälp av rätt utformade avtal kan undvika  fallgropar.

Under kursen behandlas praktiska typfall. Som deltagare bör du ha förkunskaper inom entreprenadrätt för att få ut mesta möjliga av dagen.

Vid kursen får du som kursdeltagare veta mer om:

  • Allmänna principer för avtalstolkning
  • Kontraktsåtagandets omfattning vid utförandeentreprenad och totalentreprenad, ansvar för lämnade uppgifter och egna tekniska lösningar
  • Reglering av ÄTA-arbeten, formaliaregler
  • Reglering av hinder och störningar, underrättelseregler
  • Garanti- och felansvar, genomförande av besiktningar
  • Regler om äganderätt och praktisk hantering av konkurser

Målgrupp

Advokater och jurister, beställare, entreprenörer och konsulter som är juridiskt insatta samt andra som arbetar med upphandling och genomförande av entreprenader.

Är ni flera från organisationen som är intresserade av denna kurs? Läs här för mer information om våra organisationsanpassade utbildningar.

08.30 – 09.00
Inskrivning och frukost

09.00 – 10.15
Pass I

Metoder för avtalstolkning.
Allmänna tolkningsregler.

10.15 – 10.30
Fikapaus

10.30 – 11.45
Pass II

Kontraktsåtagandets omfattning, tillämpning av tolkningsreglerna i AB 04 och ABT 06. Ansvar för lämnade uppgifter och tekniska lösningar.

11.45 – 12.45
Lunch (ingår i priset)

12.45 – 14.15
Pass III

Reglering av ÄTA-arbeten, formaliaregler. Reglering av hinder och störningar, underrättelseregler, krav på dokumentation.

14.15 – 14:30
Fikapaus

14.30 – 16:00
Pass IV

Entreprenörens garanti- och felansvar. Genomförande av besiktningar, överbesiktning. Regler om äganderätt, praktisk hantering av konkurser.

16.00
Kursen avslutas

Frågor om kursen?

Telefon: 08-579 366 00
E-post: info@bginstitute.se
Kontakta oss

ANMÄLAN

Pris

9.900 kr (exkl. moms)

Kurstillfällen

Stockholm

29 Nov 2024

Livesändning

Fåtal platser

Kurslokal:
BG Institute

Fåtal platser

On Demand
T.o.m. 29 Dec 2024

Utbildningstimmar: 6

Ingår i Kompetensabonnemang

Läs mer

Kurstillfället kommer även att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand. 

FÖRELÄSARE

presentation-board 2
 Image of
Peter Thors
Advokat och delägare
Läs mer