Varmt välkommen till vår populära fördjupande tvådagarskurs för kvinnliga advokater tillsammans med föreläsarna Sabina Böö och Frida Wallin där du i en härlig och inspirerande miljö på Ellery Beach House kommer att lära dig – nästan – allt du behöver veta för att bli en skicklig försvarsadvokat.


Kursdeltagare har vid senaste genomförandet givit kursen snittbetyget 4,70 av 5,0 ⭐


Kursen kommer att fokusera på huvudförhandling, med tonvikt på muntlighets- och omedelbarhetsprinciperna. Vi kommer också att arbeta praktiskt utifrån riktiga fall där vi går igenom hur man bör tänka som försvarare i olika situationer, från det att förundersökningen redovisas, förberedelserna inför huvudförhandlingen, till huvudförhandlingssituationen och dom.

När första kursdagen avslutas byter vi om till morgonrockar och beger oss till Coco Beach Club där 4 varma pooler, 2 bastur, eld-relax och badbrygga väntar oss. För den som vill finns även ett gym i anslutning. Därefter väntar fördrink och middag. Efter en dag full av nya intryck har alla deltagare varsitt enkelrum med den bästa Queen size-sängen man kan tänka sig.


”Jag är väldigt nöjd med kursen. Intressanta diskussioner som nästan alla deltog i gav en hel del nya tips och med tanke på hur mycket nyheter det varit på området under senare tid är det alltid nyttigt att få en överblick. Jag har bara gott att säga om föreläsarna och jag återvänder gärna till Ellery i framtiden.”
– Josefina Säfwenberg, Säfwenberg & Bergh Advokatbyrå.


Som deltagare får du kunskap om

  • Vad behöver du som försvarare lyfta fram i den muntliga processen för att det ska bli processmaterial
  • Vad du som försvarare bör tänka på inför förhör och vad man behöver tänka på utifrån vilken brottstyp målet handlar om
  • Trovärdighet och tillförlitlighet i praktiken
  • Vad betyder slutdelgivning och hur ska du hantera egen bevisning
  • Hur ska du förbereda din klient inför huvudförhandling då den ska höras
  • Hur ska du förbereda dig själv inför huvudförhandling

Syfte med utbildningen

Kursen kommer att ge dig handfasta tips och tricks att använda i ditt praktiska yrkesliv som försvarsadvokat, du kommer att känna dig säkrare i brottmålsprocessen med fokus på det som händer under en förhandling och hur du använder juridiken du kan läsa dig till i förhandlingssalen.


Kursen äger rum på lyxiga Ellery Beach House på Lidingö utanför Stockholm.

I kurspriset ingår följande: I kurspriset ingår följande: 12 kurstimmar, toppmoderna enkelrum, fördrink, gemensam middag på restaurang Palmers inklusive vinpaket på kvällen, samt frukost, lunch och fika båda kursdagarna.

På fredagskvällen ingår även Beach Club Access (fyra varma pooler, 2 bastur, eld-relax och badbrygga – samt lån av badtofflor och ultra soft morgonrock).


Målgrupp

Kursen riktar sig till kvinnliga advokater som arbetar som, eller vill arbeta som, försvarsadvokater. Kursen passar dig som har arbetat några år och som har vissa kunskaper kring brottmålsprocessen.

Nivå

Kursen är huvudsakligen en fortsättning och fördjupning av endagskursen Försvararkurs för kvinnliga advokater. Det är dock inte nödvändigt att du har gått endagarskursen för att du ska kunna tillgodogöra dig innehållet på den här kursen.

Missa inte vår uppföljningskurs Försvararkurs för kvinnliga advokater – steg II. Läs om kursen här!

Dag 1.

08.00 – 09.00
Inskrivning och frukost

09.00 – 10.15
Pass I

Omedelbarhets- och muntlighetsprincipen, vad innebär det för en försvarare, hur förbereder du dig själv för att bäst företräda klienten, vad säger du till klienten, var ute i god tid så du hinner förbereda dig

10.15 – 10.30
Fikapaus

10.30 – 11.30
Pass II

Frågor till parter m.m. under förundersökning samt huvudförhandling, annan bevisning inför huvudförhandling, avvakta eller offensiv, prata med vittnen, gå via åklagaren m.m. Hur ska man angripa ett barnförhör, där förhöret redan är hållet under förundersökningen?

11.30 – 12.30
Lunch (ingår i priset)

12.30 – 14.30
Pass III

Avvisning av bevisning, principen om fri bevisföring och fri bevisprövning. Hur hänger detta samman?

14.30 – 14:45
Fikapaus

14.45 – 16:00
Pass IV

Hemliga tvångsmedel, särskilt om distansgenomsökning som är det nyaste hemliga tvångsmedlet. Diskussion kring förslag om hemliga tvångsmedel utan brottsmisstanke

16.00 – 19:00

Beach Club Access

19:30 – 20:00

Fördrink

20:00

Trerättersmiddag på restaurang Palmers inklusive vinpaket

Dag 2.

08.30 – 09.00
Frukost och utcheckning

09.00 – 10.15
Pass I

Huvudförhandling vid tingsrätt och i hovrätt med ett praktiskt perspektiv, de olika delmomenten, finns det bra och mindre bra sätt att processa på utifrån omedelbarhets- och muntlighetsprincipen?

10.15 – 10.30
Fikapaus

10.30 – 11.45
Pass II

Fortsättning huvudförhandling i tingsrätt samt hovrättsförhandlingen

11.45 – 12.45
Lunch (ingår i priset)

12.45 – 14.30
Pass III

Lagstiftningsnyheter

14.30 – 14:45
Fikapaus

14.45 – 16:00
Pass IV

Rättsfallsnyheter

16:00-

Kursen avslutas

Frågor om kursen?

Telefon: 08-579 366 00
E-post: info@bginstitute.se
Kontakta oss

ANMÄLAN

Pris

23.900 kr (exkl. moms)

INGA KURSTILLFÄLLEN

Den här kursen har för närvarande inga tillgängliga datum. Om du är intresserad av att delta så kan du skicka in en intresseanmälan nedan. Du meddelas när vi har fått ett flertal intressenter.

Du kommer ej att debiteras någon kostnad vid en anmälan.

Hela kursutbudet till ett fast pris?

Läs mer!

Kursen genomförs endast fysiskt.

Innehavare av Kompetensabonnemang Premium betalar 3 900 kr för att delta på denna kurs.

Har du det digitala kompetensabonnemang och vill delta? Kontakta info@bginstitute.se så hjälper vi dig!

FÖRELÄSARE

presentation-board 2
 Image of
Frida Wallin
Advokat
Läs mer
presentation-board 4
 Image of
Sabina Böö
Advokat
Läs mer