Under senare år har en kraftig ökning skett av antalet tvister inför allmän domstol eller skiljenämnd avseende skadestånd och försäkringsfrågor inom entreprenadområdet. God kunskap krävs för att kunna förebygga kostsamma tvister och för att kunna tolka regelverk och frågeställningar korrekt.

Välkommen till en favoritkurs bland BG Institutes kursdeltagare där Rolf Andersson, expert och erfaren föreläsare, går igenom det du behöver veta avseende ansvar och försäkring inom entreprenadområdet. Du får även en genomgång av aktuell rättspraxis och nyheter inom området. Kursen syftar till att ge dig som kursdeltagare ökade förutsättningar att hantera tolkningsfrågor på bästa sätt.

Under dagen behandlar vi exempel på prejudicerande rättsfall, skadescheman, AMA AF 12, entreprenörs allrisk- och ansvarsförsäkringar, konsults ansvarsförsäkring och tolv år med Konsultansvarsnämnden.

Kursen ger dig bland annat ökad kunskap om:

• Ansvarsfrågor enligt AB, ABT, ABT-U, AB-U, ABM och ABK
• Försäkringsfrågor kopplade till ovanstående regelverk
• Aktuell rättspraxis
• Nyheter inom området

Målgrupp:

Kursen riktar sig till advokater, biträdande jurister och övriga jurister som är verksamma inom eller kommer i kontakt med dessa rättsområden likväl som verksamma inom försäkringsbranschen.

Kursmaterial:

Specifikt för kursen framtagen digital kursdokumentation ingår i kursavgiften. Du behöver även boken Allmänna bestämmelser och andra standardkontrakt. Utg 3, som inte ingår i kursavgiften. Denna kan beställas på Svensk Byggtjänst bokhandel.

08.30 – 09.00
Inskrivning och frukost

09.00 – 10.15
Pass I

10.15 – 10.30
Fikapaus

10.30 – 11.45
Pass II

11.45 – 12.45
Lunch (ingår i priset)

12.45 – 14.15
Pass III

14.15 – 14:30
Fikapaus

14.30 – 16:00
Pass IV

16.00
Kursen avslutas

Frågor om kursen?

Telefon: 08-579 366 00
E-post: info@bginstitute.se
Kontakta oss

ANMÄLAN

Pris

8.900 kr (exkl. moms)

INGA KURSTILLFÄLLEN

Den här kursen har för närvarande inga tillgängliga datum. Om du är intresserad av att delta så kan du skicka in en intresseanmälan nedan. Du meddelas när vi har fått ett flertal intressenter.

Du kommer ej att debiteras någon kostnad vid en anmälan.

Ingår i Kompetensabonnemang

Läs mer

Livesändning – kurstillfället den 1 december kommer även att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand.

FÖRELÄSARE

presentation-board 0
 Image of
Rolf Andersson
Advokat
Läs mer