Kostnadsfritt webbinarium med Johan Eriksson den 5/6 - Förhörsstrategier

Bortåt hälften av befolkningen drabbas förr eller senare av psykisk ohälsa och var och en av oss behöver känna till en del grundläggande psykiatri för att förstå och hantera de drabbade medmänniskor vi möter både privat och professionellt.

De svåra sjukdomstillstånden är bara toppen på isberget. Under ytan är det vanligt med lindrigare former av psykisk ohälsa som ändå trasslar till livet för den drabbade och för människorna runt omkring. Vår förståelse och kunskap kring detta kan göra stor skillnad.

Vill du fördjupa dig? Kursen Psykiatri för beslutsfattare hålls av Michael Rangne, en uppskattad och engagerad föreläsare som gör ett svårt ämne både fängslande och begripligt. Att du – i egenskap av ledare med personalansvar – kan känna igen, bemöta och hantera avvikelser vid psykisk ohälsa är viktigt för både individ och organisation.

7 sätt som psykisk ohälsa kan visa sig på arbetsplatsen: 

1. Kollegan som inte fungerar efter en skilsmässa, som kanske börjat missbruka och riskerar förlora jobb, barn och vänner om hen inte får snar hjälp mot sin depression.

2. Kollegan som plötsligt verkar jätteglad och överentusiastisk men som inte alls lärt sig att ”tänka positivt” – utan utvecklat mani som inom kort kan orsaka stora kostnader för företaget om ingen inser att hen är sjuk och behöver vård.

3. Kollegan som vanligtvis är stabil men som under det senaste året blivit allt mer omdömeslös och socialt påfrestande, som kanske är på väg att utveckla demens trots att hen bara är 54 år.

4. Kollegan som är charmig och vältaligt försöker övertyga dig om att göra en ”idiotsäker” affär kanske inte är ett dugg trevlig innerst inne – utan tvärtom en skicklig psykopat som i dig anar ett lätt byte.

5. Kollegan som ställt till det för sig genom att klippa till en person på krogen kanske har ADHD och slog i affekt, alternativt psykopatiska personlighetsdrag som tillåter honom att behandla andra som han behagar utan att besväras av skuldkänslor efteråt.

6. Kollegan som återkommande gör sig socialt omöjlig genom att inte förstå andras perspektiv men som blir lättare att hantera för den som inser att det är autistiska drag som skapar svårigheter att förstå och leva sig in i andras föreställningsvärld.

7. Kollegan som bidrar allt mindre till att jobbet blir gjort i teamet. Gruppen börjar anpassa sig och och kollegan smiter undan allt mer, vilket kan vara början på en  depression.

Dela sidan

Del av Blendow Group (org nr: 556744-7858)
Gå till Blendow Group

 © 2023 BG INSITUTE