Som stolt hållbarhetspartner till Rädda Barnen var BG Institute inbjudna till ”En viktig kväll med Rädda Barnen”.

Temat var hur vi kan samarbeta för att skapa verkliga förbättringar för barn och på plats var bland annat Lars Heikensten, fd Riksbankschef och vd för Nobelstiftelsen samt styrelsemedlem i Rädda Barnen, Stuart Templar, Volvo Cars samt Angela Kauleni, landschef för Rädda Barnen i Tanzania (bilden längst upp till höger) samt Hanna Thermaenius, psykolog på Rädda Barnen, Ibrahim Taha, rådgivare på Rädda barnen (bilden längst ner till vänster).

Arbetar för att motverka gängkriminalitet i Sverige
Förutom arbetet Rädda Barnen gör internationellt i 117 länder, bland annat Ukraina, berättade Hanna Thermaenius och Ibrahim Taha om det arbete de gör i Sverige med att förhindra att barn och ungdomar blir indragna i kriminalitet som droghandel och skjutningar, ett våld som går allt längre ner i åldrarna. Ibrahim berättade om det stöd som börjar redan innan skoldagens början med aktivitet och frukost, för att sedan följas upp efter skolan med liknande aktiviteter men även stöd till föräldrarna.

50 kronor per ifylld kursutvärdering samt utbildningsstöd
Vi på BG Institute är stolta över att vi dels erbjuder utbildning och kunskap till de som arbetar på Rädda Barnen samt att vi, med hjälp av våra kursdeltagare, skänker 50 kronor för varje ifylld kursutvärdering. Bara perioden mars till juni resulterade i över 62 000 kronor och augusti till september 24 500 kr – där  hela 92 procent av pengarna går till direkta insatser för barnen.

Dela sidan

Del av Blendow Group (org nr: 556744-7858)
Gå till Blendow Group

 © 2023 BG INSITUTE