Johan Lagerbielke har framgångsrikt utbildat hundratals jurister i effektiv förhandlingsteknik. I denna interaktiva tvådagarsworkshop hjälper Johan tillsammans med professor Christina Ramberg  jurister att utveckla sin förhandlingsteknik inom avtal och tvister.

DAG 1 – Förberedelse inför förhandling, pris- och problemlösandeförhandlingar samt förhandlingens psykologi och kommunikationen med motparten.

Vi kommer under dagen att lära oss grunderna i pris- och problemlösande förhandlingar samt grundläggande kommunikation i samband med förhandlingar.

Under den första kursdagen kommer fokus att ligga på förberedelse inför förhandling. En allmän, enkel och mycket användbar modell för förberedelse till förhandling kommer att introduceras. Förberedelsemodellen kommer ursprungligen från Harvard Law School och har vidareutvecklats vid Handelshögskolan i Stockholm.

Under dagen så får du träna dig på att förbereda dig utifrån den allmänna förberedelsemodellen. Förhandlingssimuleringarna den första kursdagen kommer inte ha något juridiskt innehåll. Syftet med detta är att fokus skall ligga på själva förhandlingstekniken och inte på den juridiska analysen som annars lätt kan hamna i förgrunden.

DAG 2 – Kontraktsskrivning, förlikningsanalys och förlikningsförhandling (Christina Ramberg deltar som föreläsare enbart under dag 2).

Från ax till limpa eller från avtal till utförande och tvist. Deltagarna tränas i optimal avtalsskrivning genom att skriva avtal och välja mellan olika klausuler med utgångspunkt i en viss förhandlingssituation. Vi behandlar bl.a. force majeure och hardshipklausuler, vitesklausuler, transportklausuler, garantier, produktansvar, påföljdsfriskrivningar, lagvals- och forumklausuler. I anslutning till detta kommer deltagarna att få träna på att förlikningsförhandla med utgångspunkt i ett avtal som de själva förhandlat fram, därefter tillämpa avtalet och analysera tvistlösningssituationer.

Målgrupp

Advokater och jurister som jobbar med avtal.

08.30 – 09.00
Inskrivning och frukost

09.00 – 10.15
Pass I

10.15 – 10.30
Fikapaus

10.30 – 11.45
Pass II

11.45 – 12.45
Lunch (ingår i priset)

12.45 – 14.15
Pass III

14.15 – 14:30
Fikapaus

14.30 – 16:00
Pass IV

16.00
Kursen avslutas

Frågor om kursen?

Telefon: 08-579 366 00
E-post: info@bginstitute.se
Kontakta oss

ANMÄLAN

Pris

18.900 kr (exkl. moms)

INGA KURSTILLFÄLLEN

Den här kursen har för närvarande inga tillgängliga datum. Om du är intresserad av att delta så kan du skicka in en intresseanmälan nedan. Du meddelas när vi har fått ett flertal intressenter.

Du kommer ej att debiteras någon kostnad vid en anmälan.

Ingår i Kompetensabonnemang – Premium

Läs mer

Kurstillfället den 3-4 oktober kommer även att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand.

FÖRELÄSARE

presentation-board 5
 Image of
Christina Ramberg
Professor
Läs mer
presentation-board 8
 Image of
Johan Lagerbielke
Förhandlingsexpert
Läs mer