Vi presenterar här vår e-kurs i hyresjuridik med advokat Tomas Underskog. En kurs med fokus på bland annat de nya bestämmelserna rörande svarthandel med hyreskontrakt som trädde i kraft i oktober 2019.

Hyreslagen reglerar förhållandet mellan hyresvärden och hyresgästen och i denna kurs behandlas de viktigaste delarna av lagen och du kommer lära dig hur du hanterar hyresjuridiken i praktiken. Du lär dig t ex vilka bestämmelser som gäller för andrahandsuthyrning, störningar, underhåll mm. Kursen tar upp vad som gäller för både bostäder och lokaler men inriktar sig främst på bostadsfrågor.


Denna e-kurs har fått snittbetyget 4,38 av 5,0 ⭐


I kursen hanteras även frågor om förverkande och de nya bestämmelser som nyligen trädde i kraft som bl.a. rör svarthandel med hyreskontrakt och hyressättning vid andrahandsuthyrning. Även vilka beviskrav som hyresnämnden ställer behandlas.

Kursen innehåller en inledande och allmän del om hyra med en uppföljande del om förverkandeförutsättningar med mera i bostadssammanhag och valet av processform, för att avslutas med en del som tar upp de väsentliga delarna i den nya lagstiftningen.

Bland annat behandlas

  • När en hyresgäst har rätt till hyresnedsättning vid brist i bostaden.
  • Förverkande på grund av svarthandel och andrahandsupplåtelse
  • Val av förverkandeuppsägning eller uppsägning till hyrestidens utgång
  • Processen i domstol och i hyresnämnd samt valet mellan dessa
  • Påföljder vid otillåten andrahandsuthyrning eller skenbyte

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som kommer i kontakt med bostadshyresfrågor både som förvaltare och som rådgivare eller juridiskt ombud i tvister. Den lämpar sig särskilt väl för den som driver förverkandefrågor mot hyresgäster men även andra frågor som rör brister i lägenhetens skick.

Frågor om kursen?

Telefon: 08-579 366 00
E-post: info@bginstitute.se
Kontakta oss

ANMÄLAN

Pris

1.990 kr (exkl. moms)

Ingår i Kompetensabonnemang

Läs mer

E-kursen är 2,5 timmar lång och spelades in hösten 2019.

Efter ditt köp har du tillgång till e-kursen i tre månader.

FÖRELÄSARE

presentation-board 2
 Image of
Tomas Underskog
Advokat
Läs mer