Lokalhyresförhandlingar är inte bara komplicerade sett till hyresregler och avtalens innehåll, det handlar även om en stor summa pengar som det förhandlas om. Det är därför bra att vara medveten om vilka risker som finns vid kommersiella hyresförhandlingar och hur kan dessa undvikas. Under dessa två utbildningsdagar går förhandlingsexperten Johan Lagerbielke och advokat Tomas Underskog igenom hyresrättslig teori och förhandlingsteknik för att du som deltagare ska känna dig trygg vid kommande förhandlingar.

Hyresnivåerna har redan sedan tidigare varit på en nivå som enskilda näringsidkare haft mycket svårt att hantera, detta delvis till följd av en tidigare pandemi. Det nuvarande läget med höjda räntor och ökad inflation försvårar situationen ytterligare och kommer fortsatt leda till mer ingående och avancerade hyresförhandlingar. Under denna kurs kommer vi gå igenom den nyuppkomna förhandlingssituationen som uppstått i samband med det rådande omvärldsläget.

Kursen inleds med att gå igenom grunderna i pris och problemlösande förhandlingar samt grundläggande kommunikation i samband med förhandlingar. Därefter kopplas grunderna till praktiska exempel och avslutas med slutsatser om hur man kan tillämpa och tänka runt den nu uppkomna situationen i synnerhet och lokalhyresförhandlingar i allmänhet.

Vidare tar kursen upp de tre vanligaste omförhandlingssituationerna som väntas framöver och diskutera dessa situationer ur ett såväl juridiskt som förhandlingsmässigt perspektiv.

Situationerna som behandlas är

  • Hyresgästen vars verksamhet mer eller mindre upphört.
  • Den stora butikskedjan vars försäljning har störtdykt.
  • Hyresgästen med god ekonomi men som upplever sig sitta med en alldeles för hög hyra.

Medverkande

Kursdagarna leds av Johan Lagerbielke, fd lärare och forskare på HHS, förhandlingsexpert med 20 års erfarenhet som förhandlingskonsult, kursgivare och föreläsare för olika företag och organisationer. Under andra kursdagen deltar Tomas Underskog, advokat och delägare vid Advokatfirman Åberg & Co. (dag 2)

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som arbetar med lokalhyresfrågor, som exempelvis rådgivare, fastighetsförvaltare, fastighetschef, hyresvärd och lokaluthyrare. Även hyresgäster som står inför förhandlingar eller omförhandlingar av hyresavtal.

Vidare riktar sig kursen till jurister som kommer i kontakt med lokalhyresjuridik.

08.30 – 09.00
Inskrivning och frukost

09.00 – 10.15
Pass I

10.15 – 10.30
Fikapaus

10.30 – 11.45
Pass II

11.45 – 12.45
Lunch (ingår i priset)

12.45 – 14.15
Pass III

14.15 – 14:30
Fikapaus

14.30 – 16:00
Pass IV

16.00
Kursen avslutas

Frågor om kursen?

Telefon: 08-579 366 00
E-post: info@bginstitute.se
Kontakt: Kontakta oss

ANMÄLAN

Pris

17.900 kr (exkl. moms)

Kurstillfällen

Stockholm

12 Jun-13 Jun 2023

Livesändning

Fåtal platser

Kurslokal:
BG Institute

Fåtal platser

On Demand
T.o.m. 12 Jul 2023

Utbildningstimmar: 12

Ingår i Kompetenspaket – Premium.

Läs mer

Kurstillfället den 12-13 juni kommer även att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta på kursen.

FÖRELÄSARE

presentation-board 11
 Image of
Johan Lagerbielke
Förhandlingsexpert
Läs mer
presentation-board 4
 Image of
Tomas Underskog
Advokat
Läs mer