I och med coronakrisen har situationen för många butiksinnehavare, restaurangägare och kontorshyresgäster ändrats drastiskt. Hyresnivåerna var på många platser redan på en nivå som enskilda näringsidkare hade mycket svårt att hantera. Fastighetsägarna har gått ut med att avtal ska hållas men detta kan mycket väl bara vara ett förhandlingsutspel.

Livesändning – kurstillfället den 15-16 mars 2021 kommer enbart att livesändas via Zoom. För dig som väljer att delta på plats, medtag egen dator. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand. Läs mer här!

Kombinationen av enormt utbudsöverskott av lokaler och många näringsidkares mycket prekära situation kommer leda till en våg av omförhandlingar. Konjunkturnedgången, den ökade graden arbete hemifrån och allt fler virtuella möten kommer också sätta press på att öppna upp för omförhandlingar på kontorsmarknaden. Omförhandlingar både när det gäller befintliga hyresavtal och förnyande av dessa.

Den här kursen handlar om den nyuppkomna förhandlingssituationen. Vi inleder kurser med en genomgång i grunderna i förhandlingsteknik.  Därefter drar vi slutsatser om hur man kan tillämpa och tänka runt den nu uppkomna situationen i synnerhet och lokalhyresförhandlingar i allmänhet.

Under kurser kommer vi också titta på de tre vanligaste omförhandlingssituationerna som kommer att uppkomma och diskutera dessa situationerna ur ett såväl juridiskt som förhandlingsmässigt perspektiv.

Situationerna som behandlas är (1) hyresgästen vars verksamhet mer eller mindre upphört, (2) den stora butikskedjan vars försäljning har störtdykt och slutligen (3) hyresgästen med god ekonomi som känner av nedgången men framför allt upplever sig sitta med ett alldeles för hög hyra.

Medverkande:

Tomas Underskog, advokat och delägare vid Advokatfirman Åberg & Co. (dag 2)

Johan Lagerbielke, fd lärare och forskare på HHS, förhandlingsexpert med 20 års erfarenhet som förhandlingskonsult, kursgivare och föreläsare för olika företag och organisationer

Är ni flera från organisationen som är intresserade av denna kurs? Läs här för mer information om våra organisationsanpassade utbildningar.

Kursprogram

 • 08.30-09.00

  Inskrivning och frukost.

 • 09.00-10.15

  Pass I

 • 10.15-10.30

  Fikapaus

 • 10.30-11.45

  Pass II

 • 11.45-12.45

  Lunch (ingår i priset.)

 • 12.45-14.15

  Pass III

 • 14.15-14.30

  Fikapaus

 • 14.30-16.00

  Pass IV

 • 16.00-

  Kursen avslutas.