Välkommen till kursen som ger dig praktisk och fördjupad kunskap gällande avtalsparters skyldigheter och framförallt olika typer av kontraktsbrott – med ett specifikt fokus på de påföljder som aktualiseras vid kontraktsbrott. Föreläsare är professor Christina Ramberg.


Kursdeltagare har vid senaste genomförandet givit kursen snittbetyget 4,73 av 5,0 ⭐


Kursen kommer ingående att behandla vanligt förekommande kontraktstyper. Dessa inkluderar rådgivningsavtal, aktieägaravtal, distributionsavtal, kreditavtal, entreprenadavtal och köpavtal. Under dagen diskuterar vi vilka kontraktuella förpliktelser parterna har enligt sådana avtal.

Därefter ligger fokus på vilka påföljder som aktualiseras vid kontraktsbrott, exempelvis hävning och skadestånd. Här ser vi även till skyldigheten att reklamera mot kontraktsbrott.

Kursen tar utgångspunkt i praktiska fall som vi diskuterar tillsammans. Föreläsaren kommer att ge rådgivning om hur du tar dig an dessa fall på bästa sätt, samt redovisar för utvecklingen som skett i senare års rättspraxis. Kursen är nyttig för de som skriver och förhandlar avtal samt för dem som är involverade i samband med att parter börjat tvista om vad som gäller enligt avtal.


”Superbra föredrag! Hade gärna gått en veckas utbildning i bara detta ämne. Suverän föreläsare!”

Desiree Lilliehöök, deltagare våren 2024


Målgrupp

Advokater, företagsjurister och personer med ansvar för avtal och avtalstillämpning. Kursen riktar sig till praktiker med förkunskaper på området.

08.30 – 09.00
Inskrivning och frukost

09.00 – 10.15
Pass I

10.15 – 10.30
Fikapaus

10.30 – 11.45
Pass II

11.45 – 12.45
Lunch (ingår i priset)

12.45 – 14.15
Pass III

14.15 – 14:30
Fikapaus

14.30 – 16:00
Pass IV

16.00
Kursen avslutas

Frågor om kursen?

Telefon: 08-579 366 00
E-post: info@bginstitute.se
Kontakta oss

ANMÄLAN

Pris

9.900 kr (exkl. moms)

INGA KURSTILLFÄLLEN

Den här kursen har för närvarande inga tillgängliga datum. Om du är intresserad av att delta så kan du skicka in en intresseanmälan nedan. Du meddelas när vi har fått ett flertal intressenter.

Du kommer ej att debiteras någon kostnad vid en anmälan.

Ingår i Kompetensabonnemang

Läs mer

Kurstillfället kommer även att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand.

FÖRELÄSARE

presentation-board 5
 Image of
Christina Ramberg
Professor
Läs mer