Kriminalteknik eller tekniska undersökningsmetoder är en viktig del vid brottsundersökningar för att förstå hur, när och var ett brott har begåtts och inte minst av vem.

Dessa naturvetenskapliga arbetsmetoder och analysmetoder kan vara det som fäller eller friar vid oklarheter och precision och rätt metod är därför av allra högsta vikt när det gäller kriminalteknik.

Denna kursdag med Sonny Björk, kriminaltekniker och fd kommissarie som bland annat drivit utredningen i Palmemordet, belyser kriminalteknikens betydelse för objektiviteten i brottsutredningar. Hur man spårsäkrar vid brottsplatsundersökningar för bästa bedömningar och analys.

Som kursdeltagare kommer du att lära dig

Som kursdeltagare kommer du att lära dig vikten av kriminalteknik och föreläsaren kommer med hjälp av diverse fall gå igenom kriminalteknikens roll, framsteg genom åren samt gå igenom bevis/resultatvärdering och dess svårigheter kopplat till tid som löpt, när, var och hur ett brott begåtts osv.

Målgrupp

Advokater och andra jurister som arbetar med straffrätt och kriminalteknik. Även domare, åklagare och poliser.

Är ni flera från organisationen som är intresserade av denna kurs? Läs här för mer information om våra organisationsanpassade utbildningar.

08.30 – 09.00
Inskrivning och frukost

09.00 – 10.15
Pass I

10.15 – 10.30
Fikapaus

10.30 – 11.45
Pass II

11.45 – 12.45
Lunch (ingår i priset)

12.45 – 14.15
Pass III

14.15 – 14:30
Fikapaus

14.30 – 16:00
Pass IV

16.00
Kursen avslutas

Frågor om kursen?

Telefon: 08-579 366 00
E-post: info@bginstitute.se
Kontakta oss

ANMÄLAN

Pris

8.900 kr (exkl. moms)

INGA KURSTILLFÄLLEN

Den här kursen har för närvarande inga tillgängliga datum. Om du är intresserad av att delta så kan du skicka in en intresseanmälan nedan. Du meddelas när vi har fått ett flertal intressenter.

Du kommer ej att debiteras någon kostnad vid en anmälan.

Ingår i Kompetensabonnemang

Läs mer

Kurstillfället den 6 september kommer även att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand.

FÖRELÄSARE

presentation-board 2
 Image of
Sonny Björk
Kriminaltekniker
Läs mer